ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Keith Flint: Από «μανιακός» χορευτής… θρυλικός frontman

Keith Flint: Από «μανιακός» χορευτής… θρυλικός frontman
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEFFEN SCHMIDT

Ο θρυλικός Keith Flint των The Prodigy αυτοκτόνησε στο σπίτι του το πρωί της Δευτέρας (04/03).  

Η ζωή του Keith Flint δεν ήταν πάντα «κάτω» από μεγάλους προβολείς, γεμάτη πετυχημένες συναυλίες, αγάπη και θαυμασμό προς το πρόσωπό του. Ο 49χρονος είχε μία δύσκολη ζωή, καθώς μεγάλωσε σε μία οικογένεια με προβλήματα και πολύ νεαρός διώχθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα και αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο Ισραήλ, όπου εργάστηκε στον χώρο του εμπορίου.

Ποτέ του δεν είχε σκεφτεί μία «φυσιολογική» και πετυχημένη καριέρα. Κάποια στιγμή άφησε το εμπόριο και το Ισραήλ και επέστρεψε στη Βρετανία. Εκεί, ζούσε στην κομητεία Μπρέιντρι του Έσσεξ μαζί με φίλους του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μετέπειτα συνάδελφός του στους Prodigy, Sharky.

Όταν γεννήθηκε το πάθος του για το χορό

Με το πέρασμα του χρόνου, κοντά στο 1988, ο Flint άρχισε να αποκτά μία στενή σχέση με τα ρέιβ πάρτι και περνούσε ατελείωτες ώρες χορεύοντας σε γνωστό μαγαζί της Μπρέιντρι.

Παρά το γεγονός πως δεν είχε χορέψει ποτέ στη ζωή του, στο The Barn άρχισε να αποκτά ένα πρωτόγνωρο πάθος και να αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο για την εποχή, ταλέντο! Λίγο μετά, έγινε ο ενθουσιώδης και αξέχαστος χορευτής που μεγάλωσε γενιές και γενιές και ως σήμερα αποτελεί έναν άνθρωπο - σύμβολο στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και γενικότερα.

53030446 10156989067073249 2960574219022237696 o


Πηγή: Facebook/The Prodigy

Η γνωριμία με τον Liam Howlett

Στο μαγαζί που περνούσε πολλά από τα βράδια του χορεύοντας ξέφρενα, γνώρισε τον Leeroy Thornhill (πρώην χορευτής και περιστασιακός πληκτράς των Prodigy για μία δεκαετία), ο οποίος ελκυόταν περισσότερο από έναν πιο ήρεμο χορό, κάτι κοντά σε φανκ θα έλεγε κανείς.

Οι δύο τους σύντομα μετατράπηκαν σε δύο εκρηκτικούς παρτενέρ.

Ως θαμώνας του The Barn άρχισε να εγκλιματίζεται όλο και περισσότερο στον χώρο και έχοντας ακούσει για έναν ντόπιο DJ, τον Liam Howlett (συνιδρυτής και αρχηγός των Prodigy μέχρι και σήμερα) ένα βράδυ αποφάσισε να τον πλησιάσει και να του συστηθεί.

Έτσι λοιπόν πήρε μία κασέτα, στην οποία συμπεριλαμβανόταν τόσο τα κομμάτια που έπαιζε στο μαγαζί όσο και μερικό δικό του υλικό, το οποίο συντόμως λάτρεψε.

liam


Liam Howlett - Πηγή: Facebook/The Prodigy

Τότε ο Keith μαζί με τον Leeroy, έχοντας μείνει άφωνοι με τη μουσική του Liam, σκέφτηκαν να ξεκινήσουν ένα δικό τους πρότζεκτ όπου οι δύο τους μαζί με τον Sharky θα χόρευαν στους ρυθμούς των τραγουδιών του. Ο Liam θα ήταν το επίκεντρο. Όταν άκουσε την πρότασή τους δέχθηκε αλλά τόνισε πως θα χρειαστεί έναν ράπερ. Έτσι κατέφθασε ο Maxim Reality και οι πέντε τους έκαναν την πρώτη τους συναυλία με τη βοήθεια του μάνατζερ Ziggy.

Το 1995, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια ως ένας ιδιαίτερος και γεμάτος ενέργεια χορευτής, ο Keith έκανε μία μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του καθώς έβαψε ροζ τα μαλλιά του, έκανε το eyeliner πιο έντονο καθώς και τα piercings στο πρόσωπό του άρχισε να χορεύει πιο «μανιασμένα» απ' ό,τι πριν.

AP 060817026440


Πηγή: AP Photo/Keystone, Olivier Maire

Από χορευτής… θρυλικός frontman

Προς τα τέλη του 1995, «ξέσπασαν» φήμες πως ο Keith είχε κάνει μερικά punk φωνητικά για ένα νέο κομμάτι των Prodigy που τιτλοφορείται «Firestarter». Λίγο μετά, αυτές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, με το ντεμπούτο του τραγουδιού σε συναυλία στο Ίλφορντ του Έσσεξ, η οποία μετά συνοδεύτηκε από πολλές ακόμη εμφανίσεις στη Βρετανία και μία ακόμη νέα, εκκεντρική, εμφάνιση του Keith: μία διπλή μοϊκάνα.

«Τα τελευταία έξι χρόνια ούρλιαζα με το σώμα μου. Τώρα ήρθε η στιγμή να φωνάξω με το στόμα μου» είχε δηλώσει ο ίδιος σχετικά με τη μεγάλη στροφή στην καριέρα του.

Με την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου της μπάντας, «The Fat of the Land» (1997), καθιερώθηκε κατά κάποιο τρόπο και ο Keith Flint ως frontman, με τα φωνητικά του που έμοιαζαν με… γρυλίσματα να «τρελαίνουν» όλο και περισσότερους ακροατές, οι οποίοι λίγο μετά με αφορμή την κυκλοφορία video clips για τα «Firestarter» και «Breathe», άρχισαν να τον αναγνωρίζουν ως είδωλο των ‘90s.

Και κάπου εκεί… ο Flint άρχισε να προκαλεί σάλο! Γονείς άρχισαν να τον περιγράφουν ως τον «χειρότερο εφιάλτη» τους.

Όταν το βίντεο του «Firestarter» προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, ένας απίστευτος αριθμός παραπόνων στάλθηκε δι’ αλληλογραφίας στο BBC, όπου γονείς τον παρουσίαζαν ως έναν άνδρα που «χρειάζεται επειγόντως ιατρική παρακολούθηση».

AP 19063424680797


Πηγή: AP Photo/Axel Seidemann, File

Ο Keith στο παρελθόν έχει δηλώσει πως δεν είχε ιδέα πώς θα ήταν ή τι θα έκανε εάν δεν υπήρχαν οι Prodigy. Για τον ίδιο η παρουσία του στη σκηνή, τόσο ως χορευτής όσο και ως τραγουδιστής, ήταν το δικό του ναρκωτικό. Κάτι που τον έκανε να διώχνει την πίεση και το στρες μακριά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ