ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/03 - 27/03 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 21/03 - 27/03 (trailers)
Pixabay

Αυτή την εβδομάδα υποδεχόμαστε στις αίθουσες την ανατριχιαστική επιστροφή του Τζόρνταν Πιλ, με ένα ακόμα θρίλερ αξιώσεων, και τη Νάταλι Πόρτμαν σε ρόλο ποπ σταρ.

Εμείς

Θρίλερ τρόμου του Τζόρνταν Πιλ. Κανείς δεν περίμενε ότι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πιλ «Τρέξε!», ένα αντιρατσιστικό horror movie, θα έφτανε ως το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να γίνει μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες της δεκαετίας. Ο πάλαι ποτέ κωμικός με τη νέα του ταινία τρόμου επιδιώκει να επαναλάβει την ίδια επιτυχία, και για αυτό σκαρφίστηκε μια εφιαλτική υπόθεση. Μια σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών ταξιδεύει με την οικογένειά της στο εξοχικό τους, όταν εφιαλτικές εμπειρίες από το παρελθόν έρχονται ξανά στη επιφάνεια. Τότε εμφανίζονται ανεξήγητα μπροστά στο σπίτι τέσσερις παράξενες μορφές ανθρώπων απειλώντας να εισβάλλουν εντός του.

Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου

Αστυνομική περιπέτεια του Κρεγκ Ζάλερ με τον Μελ Γκίμπσον. Λάτρης των ταινιών ρεαλιστικής βίας και αρτίστας των αιματηρών ξεσπασμάτων, ο κύριος Κρεγκ Ζάλερ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με μόλις δύο ταινίες στο ενεργητικό του: τα «Τσεκούρι Από Κόκκαλο» (2016) και «Καβγάς στο Μπλοκ 99» (2017). Ο πρωταγωνιστής της τελευταίας, Βινς Βον, και ο απρόβλεπτος Μελ Γκίμπσον ενσαρκώνουν τώρα δύο αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούν με... υπερβάλλοντα ζήλο τα καθήκοντά τους, σε σημείο που η υπηρεσία τους υποχρεώνεται να τους θέσει σε διαθεσιμότητα. Εκείνοι, όμως, αρνούνται να μείνουν άπρακτοι και καταφεύγουν στον σκοτεινό κόσμο της παρανομίας για να αποδώσουν δικαιοσύνη με τον δικό τους βίαιο τρόπο.

Σε Πόλεμο

Κοινωνικό δράμα του Στεφάν Μπριζέ με τον Βενσάν Λιντόν. Μετά τον «Νόμο της Αγοράς» o Μπριζέ κηρύσσει πόλεμο στο κεφάλαιο, συνεργαζόμενος ξανά με τον διαχρονικό πρωταγωνιστή των ταινιών του και σπουδαίο ηθοποιό Βενσάν Λιντόν. Εκείνος ηγείται του μετώπου για την υπεράσπιση του δικαίου 1.100 υπαλλήλων ενός εργοστασίου, οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν απροειδοποίητα το κλείσιμό του. Οι οργισμένοι εργάτες αποφασίζουν τότε να αναλάβουν δράση και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν, σε ένα αγωνιστικό δράμα αλά Κεν Λόουτς.

Vox Lux

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι μια ποπ σταρ με ταραγμένη προσωπική ζωή. Ένα δράμα σε δύο πράξεις: η νεανική επιτυχία μιας τραγουδίστριας έπειτα από μια πρώτη τραυματική εμπειρία σε αντίστιξη με την απεγνωσμένη προσπάθεια για σταδιακή επάνοδο έπειτα από μια (αυτοκαταστροφική;) ενηλικίωση. Με punk look, η Νάταλι Πόρτμαν αναζητά μια ερμηνευτική πρόκληση αντάξια του ταλέντου της και ο Μπράντι Κόρμπετ, έχοντας αφήσει την καριέρα του ηθοποιού («Funny Games», «Melancholia») για την καρέκλα του σκηνοθέτη, γράφει και γυρίζει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σε βίντατζ 35 mm. Συνεχίζει την κοινωνική κριτική που ξεκίνησε με το βραβευμένο στη Βενετία πολιτικό δράμα «Η Γέννηση ενός Ηγέτη» και θέτει ερωτήματα για το star system αλλά και την ανατροφή των ποπ ειδώλων στην Αμερική των μαζικών πυροβολισμών και των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Βερολίνο Σ’ Αγαπώ

Σπονδυλωτή ταινία 11 σκηνοθετών με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις πιο καταπληκτικές πόλεις του κόσμου και εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise «Cities of Love» του Εμάνουελ Μπενμπιγί.

Επίθεση στη Βομβάη

Η αληθινή ιστορία μιας τρομοκρατικής επίθεσης του 2008. Το Νοέμβριο του 2008 ένα μπαράζ επιθέσεων έριξε ολόκληρη τη Βομβάη στο χάος. Μεταξύ των επιθέσεων ήταν και η εισβολή τρομοκρατών στο ξενοδοχείο TAJ, όπου επιδόθηκαν σε ένα σερί απάνθρωπων πράξεων.

Ακίνητο Ποτάμι

Δράμα μυστηρίου του Άγγελου Φραντζή. Στην παγωμένη Σιβηρία των -30°C τοποθετείται η νέα ταινία του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή («Σύμπτωμα», «Μέσα στο Δάσος»). Ήρωές της ο Πέτρος και η Άννα, ένα νεαρό ζευγάρι που μετακομίζει από την Αθήνα στην πολικών συνθηκών πόλη, όπου μαθαίνουν πως εκείνη είναι έγκυος. Γεγονός που φέρνει ολική ανατροπή στη ζωή τους, αφού οι δυο τους δεν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή όσο καιρό βρίσκονται στη Ρωσία. Το ανεξήγητο γεγονός θα οδηγήσει τη σχέση τους στα άκρα, με την ταινία να θολώνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα.

Ο Διερμηνέας

Road movie με στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί όμως για εκείνον, συναντά το γιο του και μαζί ξεκινούν ένα αναπάντεχο οδοιπορικό που θα τους οδηγήσει στις απαντήσεις που γυρεύουν.

Free Solo

Το ντοκιμαντέρ που απέσπασε φέτος Όσκαρ. Παρακολουθούμε την απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει δίχως σχοινιά τον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, το Ελ Καπιτάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ