ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τζέιν Φόντα έχει να πει μερικές σοκαριστικές αλήθειες για τις γυναίκες που μεγαλώνουν

Η Τζέιν Φόντα έχει να πει μερικές σοκαριστικές αλήθειες για τις γυναίκες που μεγαλώνουν
Jordan Strauss/Invision/AP

Η βρετανική Vogue αφιερώνει το «Non-Issue» τεύχος της στις γυναίκες άνω των πενήντα και η 81χρονη Τζέιν Φόντα κοσμεί το εξώφυλλο και μιλάει με σοκαριστική ειλικρίνεια για τις γυναίκες που μεγαλώνουν.

Η Τζέιν Φόντα έχει μιλήσει ειλικρινά, θαρραλέα κι εξομολογητικά αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν -με σημαντικότερη το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της «Jane Fonda in 5 Acts» της Σούζαν Λέισι, που έκανε αίσθηση στο περσινό φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα, γίνεται εξώφυλλο στη βρετανική Vogue που αφιερώνει το περιεχόμενό του στις γυναίκες άνω των πενήντα και μιλάει για το πώς είναι να μεγαλώνεις όταν είσαι γυναίκα, και ιδιαίτερα μια όμορφη γυναίκα σε κοινή θέα.

«Μέχρι τα 70 μου ήμουν μία αντανάκλαση. Συνειδητοποίησα ότι έζησα όλη μου τη ζωή με διπλή ταυτότητα. Έκανα πάντα τα αδύνατα-δυνατά ώστε κανείς -ιδιαίτερα οι άντρες- να μη βλέπει ποια πραγματικά είμαι, παρά μόνο την αντανάκλασή μου. Να μη δει κανείς ότι μπορώ να θυμώσω, ότι δεν μπορώ να είμαι όμορφη συνέχεια, ότι μπορώ να γίνω σκληρή. Πέρασα όλη μου τη ζωή χωρίς να εμφανιστώ σε κάποιον ποτέ ολόκληρη και αυθεντική. Όταν έφυγα από το γάμο μου με τον Τεντ (Τέρνερ) ένιωσα τον πραγματικό εαυτό μου να μετακομίζει ξανά μέσα μου. Αυτό είναι το κέντρο της τρίτης πράξης της ζωής μου: είμαι ολόκληρη πια. Δεν είμαι πλέον μία αντανάκλαση», λέει η ηθοποιός.

«Ίσως πρέπει να δεχθώ ότι οι σχέσεις είναι η αποτυχία μου Προσπάθησα, ξεκίνησα αρκετές σχέσεις μετά το διαζύγιό μου. Δεν μπόρεσα, απέτυχα. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω: Κάθε φορά που είμαι με έναν άντρα, χάνω τον εαυτό μου. Παραιτούμαι από εμένα», συμπλήρωσε.

Η Φόντα δεν δίστασε επίσης να μιλήσει για τη μάχη που δίνει τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο: «Παλεύω χρόνια με τον καρκίνο. Βγάζω συνεχώς δερματικά. Ήμουν ερωτευμένη με τον ήλιο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτομαι τον δερματολόγο μου και με εξετάζει και μου κόβει ό,τι καινούργιο βγει. Και, ναι, το φόρεμα που έβαλα στις Χρυσές Σφαίρες του 2016 ήταν παράξενο γιατί έπρεπε να καλύπτει τις γάζες μου. Μόλις είχα κάνει μαστεκτομή. Οπότε ναι, ο αγώνας με τον καρκίνο είναι μαραθώνιος. Αλλά, έτσι είναι η ζωή»...

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω τόσα πολλά χρόνια, ότι θα επιβιώσω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω για να νιώσω ολοκληρωμένη. Σήμερα νιώθω ότι εγώ κρατάω την τύχη στα χέρια μου. Εγώ αποφασίζω πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο κομμάτι της ζωής μου», καταλήγει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ