ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε λίγες ώρες από τώρα η κηδεία του Lemmy των Motörhead ζωντανά εδώ

Σε λίγες ώρες από τώρα η κηδεία του Lemmy των Motörhead ζωντανά εδώ

Όταν ο Βρετανός Ιαν Φρέισερ "Lemmy" Κιλμίστερ πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου 2015 ο κόσμος του σκληρού ροκ θρήνησε. “Ο πιο σκληρός από τους σκληρούς”, αυτός που για τον Όζι Όζμπορν ήταν ένας “πολεμιστής και θρύλος” καθώς εκπροσωπούσε έναν από τους τελευταίους μουσικούς επαναστάστες από μέταλο έδωσε αξία στο μουσικό είδος του σκληρού ροκ αφού σε όλη την καριέρα του έκανε μόνο αυτό: δοκίμαζε τα όρια και τις ανοχές του καθωσπρεπισμού.

Μετά την απώλεια πολλά άλλαξαν. Μετά τον θάνατο του Λέμι το θρυλικό συγκρότημα ρίχνει αυλαία σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο ντράμερ τους, Μίκι Ντι. “Οι Motörhead τέλειωσαν. Οι Motörhead ήταν ο Λέμι. Η μπάντα θα συνεχίσει να ζει μέσα από τις αναμνήσεις όλων μας. Δεν θα κάνουμε άλλες συναυλίες ή περιοδείες και εννοείται δεν θα βγάλουμε άλλο album” είπε.

Μετά το θάνατο του Λέμι o κόσμος θυμήθηκε την ειρωνεία και το γρύλισμα του, εκτίμησε ακόμη περισσότερο την επιρροή του γεμάτου από punk στοιχεία ήχου τους σε άλλα εμβηματικά group του είδους (από τους Metallica στους Megadeth και οτιδήποτε ανάμεσα τους) και διάβασε ξανά για το βίο και την πολιτεία ενός άντρα που μέχρι το τέλος της ζωής του έβγαζε τη γλώσσα στο σύστημα, φορούσε παραφερνάλια των Ναζί δηλώνοντας ότι δεν εκτιμούσε καθόλου όσα έκαναν πέρα από το στιλ τους και αποδείκνυε ότι είναι ένας αιρετικός στοχαστής που είχε όρεξη να σε βάλει στη θέση σου μέχρι και την τελευταία του παράσταση στη σκηνή του δημόσιου θεάματος.

Η τελευταία του εμφάνιση

Ακόμη και στο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ όπου συμμετείχε λίγο πριν πεθάνει για λογαριασμό της φινλανδικής εταιρίας γαλακτοκομικών, Valio ο Λέμι γυρνάει στην κάμερα και λέει: “Δεν έχω πιει ποτέ γάλα και ποτέ δεν θα το κάνω”. Παύση. “Μα#@κες!”. Χαμόγελο.
Ο Λέμι ή Lemmy ή Kίλμιστερ, “νονός” του thrash και speed metal, θαυμαστής του Τζίμι Χέντριξ και το μοναδικό μέλος των Motörhead που συμμετείχε και στα 22 album τους από το 1975 μέχρι και το Βad Magic του 2015 γεννήθηκε στο Στόουκ-ον-Τρεντ, στην κεντρική Αγγλία, και πέθανε δύο μόλις μέρες μετά την επίσημη διάγνωση μίας εξαιρετικά επιθετικής μορφής καρκίνου.

"Σας παρακαλούμε, παίξτε δυνατά Motörhead, παίξτε τη μουσική του Λέμι ΔΥΝΑΤΑ. Πιείτε κι ένα-δυό ποτά..." κατέληγε το μήνυμα των Motörhead στο Facebook την ημέρα αναγγελίας του θανάτου του άντρα με τη βαριά, σαν μέταλο, φωνή. Σήμερα όσοι υπήρξαν παλιοί θαυμαστές του αλλά και όσοι νέοι αναγνωρίζουν τη συμβολή του έχουν τη δυνατότητα να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία παρακολουθώντας την κηδεία του μέσω live streaming.

Το τελευταίο αντίο

Η νεκρώσιμη ακολουθία του 70χρονου γίνεται σήμερα, Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο Κοιμητήριο Forest Lawn Memorial στο Χόλιγουντ. “Με τόσο περιορισμένο χώρο, σας ζητούμε με κάθε σεβασμό να μην παραστείτε στο νεκροταφείο... αλλά θέλουμε να συμμετέχετε όλοι σας, οπότε μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την κηδεία του Lemmy μέσω διαδικτύου στο επίσημο κανάλι των Motörhead στο YouTube. Πηγαίνετε στο αγαπημένο σας μπαρ ή το αγαπημένο σας κλαμπ, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ και κάντε μια πρόποση μαζί μας. Όποιος κι αν είναι ο τόπος συνάντησής σας, και όπως μπορείτε, ας συγκεντρωθούμε όλοι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου για να γιορτάσουμε την ζωή του αγαπητού μας φίλου” έγραψαν τα μέλη της μπάντας στο Facebook.

Το τελευταίο αντίο στον Λέμι μπορείς να το πεις εδώ.

Διαβάστε και αυτά

H σοφία του “Λέμι” σε 15 ατάκες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ