ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/08 - 29-08 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 22/08 - 29-08 (trailers)
Pixabay

Πολυαναμενόμενος Ταραντίνο, η νέα και πολύπαθη ταινία του Γούντι Άλεν, ένα σκανδιναβικό θρίλερ υψηλών προσδοκιών και τρεις επανεκδόσεις είναι το μενού για την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Κάποτε στο... Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood), Κουέντιν Ταραντίνο

Στο Λος Aντζελες του 1969 τα πάντα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν. Ο τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Κλιφ Μπουθ κινούνται στη νέα βιομηχανία του θεάματος, την οποία με δυσκολία αναγνωρίζουν πια. Η 10η και μάλλον καλύτερη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο.

Μεσοκαλόκαιρο (Midsommar), Άρι Άστερ

Η Ντάνι και ο Κρίστιαν είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Ομως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη (A Rainy Day in New York), Γούντι Άλεν

Ο Γκάτσμπι και η Ασλεϊ ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ. Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής!

Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo), Ρομπέρτο Μπενίνι

Η ήρεμη ζωή του Πάτερ Μορίς διαταράσσεται όταν τον καλούν να εξορκίσει ένα δαιμόνιο που έχει καταλάβει μια γυναίκα. Το δαιμόνιο, ένα ναρκισσιστικό, σκανταλιάρικο μα στην πραγματικότητα αφελές διαβολάκι, εξέρχεται μεν αλλά προκειμένου να ζήσει τις χαρές της γήινης ζωής, ακολουθεί παντού τον άμοιρο Μορίς. Δανείζεται το όνομα Τζουντίντα και περιφέρεται ασυγκράτητο στους δρόμους, προκαλώντας αμέτρητες γκάφες. H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ, Ρομπέρτο Μπενίνι, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε ψηφιακή επανέκδοση.

Φθινοπωρινή Σονάτα (Autumn Sonata), Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Η Σαρλότ, μια πιανίστρια διεθνούς φήμης συναντά έπειτα από επτά χρόνια την κόρη της Εύα (η οποία ζει με τον πάστορα σύζυγό της Βίκτoρα), αναζητώντας επιβεβαίωση και συναισθηματική κάλυψη από το ταπεινωμένο κορίτσι. Η συνάντηση μάνας και κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος. Δύο χαρακτήρες, μάνα και κόρη, που είναι δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι… Η κόρη της οποίας είναι εύκολο να αγαπήσει και δύσκολο να αγαπηθεί και η μάνα της οποίας είναι εύκολο να αγαπηθεί και δύσκολο να αγαπήσει. Αφού τα ψέματα και οι ωραιοποιήσεις εξαφανιστούν, οι αλήθειες θα εμφανιστούν και θα πληγώσουν όλους τους εμπλεκομένους ανεπανόρθωτα. Όλοι θύτες και θύματα της μοιραίας απόφασης που συνωμοτικά πήραν: να ζήσουν μια ζωή γεμάτη υπεκφυγές, φόβο και υπέρμετρο εγωισμό. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ο Τρίτος Ανθρωπος (The Third Man), Κάρολ Ριντ

Ο Χόλι Μάρτινς, ένας αποτυχημένος Αμερικανός συγγραφέας μυθιστορημάτων της Αγριας Δύσης, ταξιδεύει στη μεταπολεμική Βιέννη, προσκεκλημένος του παλιού του φίλου, Χάρι Λάιμ, που του έχει υποσχεθεί στέγη και μια ευκαιρία για δουλειά. Μόνο που φτάνοντας στην πόλη, ο Μάρτινς θ’ ανακαλύψει ότι ο φίλος του σκοτώθηκε σε δυστύχημα και θα μείνει με συντροφιά την ηθοποιό ερωμένη του Λάιμ και την ανησυχητική υποψία ότι ο θάνατός του δεν οφειλόταν στην κακή τύχη. Σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ