ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια άγνωστη ηχογράφηση αποκαλύπτει: Οι Beatles σκόπευαν να βγάλουν κι άλλο δίσκο

Μια άγνωστη ηχογράφηση αποκαλύπτει: Οι Beatles σκόπευαν να βγάλουν κι άλλο δίσκο
AP Photo

Μια άγνωστη ηχογράφηση των Beatles, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, δείχνει ότι το γκρουπ σκόπευε να βγάλει άλλο ένα, τελευταίο άλμπουμ και μάλλον καταρρίπτει την εικασία ότι η Γιόκο Όνο ήταν υπεύθυνη για τη διάλυσή τους.

Η ηχογράφηση, η οποία χρονολογείται από τις 8 Σεπτεμβρίου 1969, περιλαμβάνει μια συνομιλία μεταξύ του Τζον Λένον, του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και του Τζορτζ Χάρισον στην έδρα της Apple στη Σάβιλ Ρόου.

Ήταν μόλις δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του Abbey Road και ο Ρίνγκο Σταρ δεν ήταν παρών στη συνάντηση, καθώς βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η ηχογράφηση αυτή δείχνει ότι το 1969, τα μέλη του συγκροτήματος όχι μόνο δεν ήταν τσακωμένα μεταξύ τους, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά σκόπευαν να βγάλουν και νέο άλμπουμ και μάλιστα ήθελαν να βγάλουν το πρώτο single μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τα τρία μέλη του γκρουπ έκαναν την ηχογράφηση ακριβώς για να μπορέσει να ακούσει ο απών Ρίνγκο Σταρ τα όσα έλεγαν.

Ο Λένον ακούγεται να προτείνει σε κάθε μέλος του γκρουπ να γράψει τέσσερα κομμάτια για το νέο άλμπουμ. Μετά λέει ότι τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και εκείνα που έχει γράψει ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ πρέπει να αναφέρονται χωριστά και όχι ως κοινές δημιουργίες.

Στη συνέχεια, ο ΜακΚάρτνεϊ λέει: «Μέχρι το Abbey Road πίστευα ότι τα τραγούδια του Τζορτζ (Χάρισον) δεν είναι και τόσο καλά. Και ο Χάρισον απαντάει: «Αυτό είναι θέμα γούστου. Στο κοινό φαίνεται να αρέσουν τα τραγούδια μου. Ο Λένον πετάγεται και λέει ότι σε κανέναν από το γκρουπ δεν άρεσε το τραγούδι του ΜακΚάρτνεϊ, Maxwell's Silver Hammer. «Το έγραψα επειδή μου άρεσε», απαντά εκείνος.

Η ηχογράφηση καταρρίπτει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα, ότι δηλαδή ο Λένον -με την παρότρυνση της Γιόκο Όνο- ήταν εκείνος που ήθελε να διαλυθούν οι Beatles. Αντίθετα, δείχνει -ή μάλλον ακούγεται- πολύ «ζεστός» για τον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ