ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άντονι Μπουρντέν: Γιατί βγαίνουν σε δημοπρασία τα προσωπικά του αντικείμενα

Άντονι Μπουρντέν: Γιατί βγαίνουν σε δημοπρασία τα προσωπικά του αντικείμενα
Diane Bondareff/AP Images

Για χρόνια, πριν το θάνατό του, ο Άντονι Μπουρντέν έφερε τον κόσμο και τους πολιτισμούς του στα σπίτια μας.Τώρα, οι φανατικοί θαυμαστές του μπορούν να αποκτήσουν μερικά από τα περισσότερα από 200 προσωπικά του αντικείμενα, που βγαίνουν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Τα αντικείμενα περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, είδη ένδυσης και ακόμη και ένα μαχαίρι σεφ Bob Kramer, το οποίο αξίζει πάνω από 6.000 δολάρια. Η αξία ολόκληρης της συλλογής ανέρχεται σε περισσότερα από 400.000 δολάρια, σύμφωνα με τη Μέριλιν Γουάιτ, εκπρόσωπο της Lark Mason Associates, που έχει προσληφθεί από την οικογένεια του Μπουρντέν για να επιβλέψει τη δημοπρασία.

1

@Lark Mason Associates

Η δημοπρασία θα γίνει online από τις 9 έως τις 30 Οκτωβρίου, με τα εκθέματα να βρίσκονται σε τρία σημεία, στη Νέα Υόρκη, τη Σαβάνα της Γεωργίας και το Νιού Μπρόνφελς στο Τέξας.Οι τιμές για τα αντικείμενα κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως μερικές χιλιάδες δολάρια, με το 60% των εσόδων να πηγαίνουν στην οικογένεια του Μπουρντέν – την πρώην σύζυγό του, Οτάβια Μπούσια και την κόρη τους Αριάν.

2

@Lark Mason Associates

Το υπόλοιπο 40% θα πάει στην υποτροφία Κληρονομιάς Άντονι Μπουρντέν στο Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής, μια υποτροφία που στηρίζει κάποιους σπουδαστές για να περάσουν ένα εξάμηνο στο εξωτερικό ή να κάνουν κάποιο πρόγραμμα σε διεθνή κουζίνα ή τοπικούς πολιτισμούς. Ανάμεσα στα υπάρχοντα του Μπουρντέν που δημοπρατούνται, είναι και κάποια έργα Τέχνης από τους Ραλφ Στέντμαν και Τζον Λούρι, δύο από τους ανθρώπους που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Μπουρντέν «Parts Unknown».

3

@Lark Mason Associates

Ο Μπουρντέν, οικοδεσπότης της βραβευμένης σειράς του CNN «Anthony Bourdain: Parts Unknown», αυτοκτόνησε το 2018 ενώ βρισκόταν για γυρίσματα στη Γαλλία. Ο θάνατος του Μπουρντέν σκόρπισε τη θλίψη, τόσο στον κόσμο της τηλεόρασης όσο και στο κοινό, στο οποίο ήταν πολύ αγαπητός.

Anthony Bourdain's possessions will be auctioned off to raise money for his family, Leah Asmelash, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ