ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Γιατί ο Έντι Ρεντμέιν νιώθει τρόμο;

Όσκαρ 2016: Γιατί ο Έντι Ρεντμέιν νιώθει τρόμο;
Tom Munro for GQ UK

Εγγονός του Ρίτσαρντ Ρεντμέιν που δεν τον ξέρεις αλλά κάθε Βρετανός τον γνωρίζει καθώς υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Άγγλους πολιτικούς μηχανικούς που άλλαξαν ριζικά το σχεδιασμό των ορυχείων στη χώρα, ο Έντι Ρέντμειν είναι από πέρσι (όταν και τα Oscars δικαίωσαν την ερμηνεία του στη Θεωρία των Πάντων) η ανερχόμενη δύναμη του κινηματογράφου που τον διακρίνει ένα πολύ συγκεκριμένο φλέγμα. Aπόδειξη η τόλμη στη διττή ουσιαστικά ερμηνεία του στο Κορίτσι από τη Δανία. 

Σπουδαγμένος στο Ίτον των αστών, ο ηθοποιός συνέχισε τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ από όπου και αποφοίτησε αριστούχος στην Ιστορία Τέχνης και στη συνέχεια, ανορθόδοξα και κομψά επιδόθηκε στον έρωτα του, την έβδομη τέχνη. Ο Λονδρέζος που ήδη έχει βραβευθεί με Τόνι για την ερμηνεία του στο θεατρικό “Κόκκινο” του Τζον Λόγκαν αλλά και ένα Βραβείο Ολίβιε πριν καν γίνει 30 κουβαλάει πλέον τις φακίδες του στα πλατό κερδίζοντας ρόλους και εντυπώσεις. Εννοείται και ένα ακόμη εξώφυλλο στο βρετανικό GQ.

Eddie Redmayne GQ UK Magazine February 2016 1

Η ερμηνεία του 34χρονου σταρ στη Θεωρία των Πάντων όπου και υποδύθηκε έναν άλλον απόφοιτο του Κέιμπριτζ, τον Στίβεν Χόκινγκ για πολλούς ήταν αντίστοιχη του υποκριτικού άθλου του Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο Αριστερό μου Πόδι για αυτό άλλωστε πέρσι ο Ρεντμειν σάρωσε τα πάντα. Χρυσή Σφαίρα, βραβείο από το Αμερικανικό Σωματείο Ηθοποιών και Oscar τον έφεραν στο προσκήνιο χωρίς φλυαρίες αλλά εκείνος φοβάται κάτι.

H πατρότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση

Toν μεγαλύτερο ρόλο της ζωής του, αυτό του πατέρα που θα κληθεί να υποδυθεί ουσιαστικά την ερχόμενη άνοιξη. “Αρχίσαμε να εξετάζουμε όλα αυτά που πρέπει να αγοράσουμε πριν πάμε στο νοσοκομείο και η αλήθεια είναι πως είναι ένας μακρύς κατάλογος από πράγματα”, είπε στο Ε! News στο κόκκινο χαλί των βραβείων SAG και πρόσθεσε ότι “έχουμε αυτό το όνειρο με τα ξύλινα παιχνίδια και όλα αυτά, σε όλους αρέσουν και όλοι αρχίζουν με αυτά που τους αρέσουν, αλλά τελικά καταλήγουν με ένα iPhone”.

Για να διασκεδάσει τους φόβους της πατρότητας ο 34χρονος Βρετανός ηθοποιός, μαζί με τη σύζυγό του Χάνα, αποφάσισε πριν γίνει πατέρας να παραβρίσκεται σε όλες τις τελετές βράβευσης σύμφωνα με το ΑΠΕ και εφόσον εκείνος έτσι νοιώθει καλύτερα με τον εαυτό του, πολύ καλά κάνει.

Άλλωστε κάθε εμφάνιση του είναι υπόδειγμα κομψότητας
που δεν φωνάζει καθώς ο Ρέντμειν είναι ένας αστός που επειδή δεν πλήρωνε διαμονή στα χρόνια που φοιτούσε στο Λονδίνο (είχε το σπάνιο προνόμιο να μένει σε δικό του σπίτι) πλήρωνε το ενοίκιο κάποιων συμφοιτητών του. Μια ποιότητα που ταιριάζει πολύ στον μάγο Νιουτ Σκαμάντερ στη νέα περιπέτεια γεμάτη από μαγεία ενός Χάρι Πότερ που θα προβληθεί τον Νοέμβριο του 2016 χαρίζοντας ξόρκια καλοσυνάτα, σαν εκείνα που η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μας έκανε να αγαπήσουμε.
Eddie Redmayne GQ UK Magazine February 2016 cover

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

H Kέιτ Μπλάνσετ προτιμάει να είναι μητέρα, όχι σταρ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θέλει γυναίκες μόνο κάτω των 25

H Tζένιφερ Λόρενς κάνει σεξ μεθυσμένη και άλλες ιστορίες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ