ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2020: Ο Σαμ Μέντες θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Ελλάδα

Όσκαρ 2020: Ο Σαμ Μέντες θα γυρίσει τηλεοπτική σειρά στην Ελλάδα

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του 1917, το οποίο θα κερδίσει μπόλικα Όσκαρ, το επόμενο πρότζεκτ του, φέρνει το σκηνοθέτη Σαμ Μέντες στην Ελλάδα. Ο Μέντες, μαζί με το πολύ επιτυχημένο τιμ του 1917, θα γυρίσουν στη χώρα μας, την τηλεοπτική διασκευή ενός διάσημου βιβλίου. Σύμφωνα με τον Guardian, τα γυρίσματα θα γίνουν στις Σπέτσες.

O Τζον Φόουλς ξεκίνησε να γράφει το πρώτο του βιβλίο, τον «Μάγο», την δεκαετία του πενήντα στο ελληνικό νησί, όπου δίδασκε αγγλικά στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών. Τελικά, το βιβλιο κυκλοφόρησε το 1965.

To βιβλιο είχε μεταφερθεί στο σινεμά το 1968 από τον Γκάι Γκριν με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Κέιν, τον Άντονι Κουίν, την Άννα Καρίνα και την Κάντις Μπέργκεν, αλλά η ταινία δεν έγινε επιτυχία κι ο Φόουλς δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Τώρα έρχονται ο Σαμ Μέντες και η εταιρεία παραγωγής του, Neal Street Productions, να διορθώσουν τα πράγματα.

Όπως ανακοινώθηκε, ετοιμάζουν μια μεταφορά του βιβλίου για την τηλεόραση, θέλοντας να δώσουν στο βιβλίο τον απαραίτητο χώρο και χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί πλήρως.

«Υπάρχουν πολλά σύγχρονα κλασικά βιβλία σαν αυτό που κάποια στιγμή συμπιέστηκαν για να μεταφερθούν στο σινεμά, χάνοντας ίσως έτσι μεγάλο μέρος της ουσίας τους, καθώς η αφήγησή τους ιδανικά θα μπορούσε να διαρκεί αρκετές ώρες», λέει ο σκηνοθέτης ο οποίος λέει επίσης πως «όπως και τόσοι άλλοι, διάβασα και αγάπησα το βιβλίο ως έφηβος».

Το βιβλίο «Ο Μάγος» αφηγείται την ιστορία του Νίκολας Ερφ, ενός νεαρού Βρετανού, που διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού. Το 1999, περιλήφθηκε σε λίστα με τα «100 καλύτερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας», από το BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ