ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Γιατί εγκαταλείπει το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Γιατί εγκαταλείπει το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»
AP Photo/Chris Pizzello

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν θα σκηνοθετήσει τελικά την επόμενη ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» -την 5η κατά σειρά- και η Disney συζητά ήδη με τον αντικαταστάτη του.

H πέμπτη ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς» ετοιμάζεται ήδη και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα τη σκηνοθετούσε, όπως και όλες τις προηγούμενες, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Τελικά αυτό δεν θα γίνει, καθώς ο σκηνοθέτης αποχώρησε από το πρότζεκτ. Πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Τζέιμς Μάνγκολντ, του «Logan», του «Walk the Line» και του υποψήφιου για Όσκαρ φέτος «Ford V. Ferrari» (Κόντρα σε Όλα).

Όπως αποκάλυψε το Variety, η απόφαση ήταν του ίδιου του Σπίλμπεργκ που θέλει να παραδώσει τον Ιντιάνα Τζόουνς στη νέα γενιά σκηνοθετών, για να πουν την ιστορία με ένα διαφορετικό τρόπο. Θα παραμείνει, ωστόσο, στο πρότζεκτ ως παραγωγός. Όσον αφορά τον Μάνγκολντ, δεν έχει υπογράψει ακόμη, αλλά βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και πολύ κοντά σε συμφωνία.

Ο Χάρισον Φορντ παραμένει επίσης «δεμένος» στο ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς και πριν από λίγες μέρες έχει κάνει δηλώσεις σχετικές με την ταινία – αν και κάπως μάς μπέρδεψε: Πρώτα είπε ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες και μετά ότι υπάρχουν προβλήματα με τον προγραμματισμό και το σενάριο και ότι «θα σιγουρευτούμε ότι το πετύχαμε πριν προχωρήσουμε».

Indy

Imdb

Όταν η Disney ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη νέα ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς», το 2016, με σκηνοθέτη τον Σπίλμπεργκ και πρωταγωνιστή τον Φορντ, είχε ορίσει ως ημερομηνία πρεμιέρας τη 19η Ιουλίου 2019. Στη συνέχεια τη μετακίνησε ένα χρόνο μετά, στις 10 Ιουλίου 2020. Και όταν ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Κεπ αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Λόρενς Κάσνταν, η πρεμιέρα μετατέθηκε για τις 9 Ιουλίου 2021. Μετά από την τωρινή αλλαγή σκηνοθέτη, μια νέα καθυστέρηση είναι αναμενόμενη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ