ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται τo φεστιβάλ κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται τo φεστιβάλ κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη
Tribeca Film Festival

Με ένα λιτό δελτίο τύπου οι επικεφαλής του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Τραϊμπέκα ανακοίνωσαν αυτό που όλοι περίμεναν ότι δυστυχώς θα συμβεί εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ιδρύσαμε το Tribeca Film Festival σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε την κοινότητα μετά την καταστροφική εμπειρία των επιθέσεων της 11/9 του 2001. Ήμασταν αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε το φόβο και το άγχος μένοντας ενωμένοι. Είναι στα γονίδιά μας να προχωράμε μπροστά και να νοιαζομαστε για την κοινότητα», είπε η συνιδρύτρια του Φεστιβάλ, Τζέιν Ρόζενταλ. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας του κοινού, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους φίλους μας και τους δημιουργούς που βλεπουν την Τραϊμπέκα ως μια πλατφόρμα για να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό. Θα έχουμε σύντομα νέα για τα επόμενα σχέδιά μας».

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «δύσκολη», αλλά ήταν η μόνη που μπορούσε να παρθεί καθώς ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, την έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 500 ατόμων στον ίδιο χώρο. Η αναβολή του φεστιβάλ ήταν το πιο πρόσφατο πλήγμα στην κινηματογραφική κοινότητα καθώς μια σειρά από φεστιβάλ αναβάλλονται ή ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

TRibeca

Το φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, όπως κι εκείνο του SXSW είναι τα μεγαλύτερα, πιο πλούσια και δυναμικά και η ακύρωση τους στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται η απειλή του κοροναϊού. Και την ίδια στιγμή κάνει την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ των Καννών φέτος, να δείχνει ακόμη πιο μακρινή. Ανάμεσα στις ταινίες που θα έκαναν την πρεμιέρα τους στην Τραϊμπέκα ήταν και το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ