ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φρίντα Κάλο: Online περιήγηση 360 μοιρών στο σπίτι της στο Μεξικό (pics)

Φρίντα Κάλο: Online περιήγηση 360 μοιρών στο σπίτι της στο Μεξικό (pics)
AP Photo

Το Frida Kahlo Museum στην Πόλη του Μεξικού, μάς δίνει τώρα τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια 360 μοιρών περιήγηση στο πρώην σπίτι και τον κήπο της εμβληματικής σουρεαλίστριας ζωγράφου και ακτιβίστριας Φρίντα Κάλο, με ένα κλικ και χωρίς να κουνηθούμε από την οθόνη του υπολογιστή μας. 

Η βίλα, γνωστή ως Casa Azul (Μπλε Σπίτι), είναι η οικία όπου η Κάλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, και περιέχει κάποιους από τους πλέον σημαντικούς πίνακές της, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των «Long Live Life», «Frida and the Caesarian Operation» και «Portrait of My Father».

Στο σπίτι υπάρχουν τα αυθεντικά έπιπλα από την περίοδο που η Φρίντα Κάλο ζούσε εκεί, καθώς και προσωπικά αντικείμενά της, έργα μεξικανικής λαϊκής τέχνης και έργα του συζύγου της, του παγκοσμίως γνωστού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα. Η εικονική έκθεση «Appearances Can Be Deceiving» φιλοξενεί πάνω από 300 αντικείμενα που είχε στην κατοχή της η Φρίντα, μεταξύ των οποίων και τα αναγνωρίσιμα από όλους ενδύματά της: μεξικανικά φορέματα, περίτεχνα κεντημένες μπλούζες και ζωηρόχρωμες φούστες.

Στο υπνοδωμάτιό της βρίσκεται το προσθετικό πόδι το οποίο παρήγγειλε να φτιάξουν για αυτήν μετά τον ακρωτηριασμό του 1953.

Την προσοχή τραβά η, σε ζωηρό κίτρινο χρώμα, κουζίνα και τραπέζι της Κάλο, όπου η ίδια και ο Ριβέρα περνούσαν κάποιες ώρες με τον Λέοντα Τρότσκι, ο οποίος ήταν κοντινός γείτονάς τους (και με τον οποίο, η Φρίντα είχε μια σύντομη σχέση). Στο διπλανό δωμάτιο, βρίσκεται το ατελιέ της Κάλο, με το καβαλέτο της και γεμάτο πίνακές της.

Περιηγηθείτε στο σπίτι της σπουδαίας ζωγράφου εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ