ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ζεύγος Μπέκαμ: Τα οικονομικά προβλήματα, το δάνειο για το σπίτι στο Μαϊάμι και η κατακραυγή

Ζεύγος Μπέκαμ: Τα οικονομικά προβλήματα, το δάνειο για το σπίτι στο Μαϊάμι και η κατακραυγή

Στο στόχαστρο των βρετανικών ΜΜΕ, αλλά και του κοινού στη Βρετανία, μπαίνουν για μια ακόμα φορά ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ

Πριν από λίγο καιρό, η Βικτόρια Μπέκαμ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την οικονομική ενίσχυση που παρέχει το κράτος στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει, σε απλούς αριθμούς, ότι ένα ποσό από τις τσέπες των Βρετανών φορολογούμενων, ύψους 150.000 λιρών θα πήγαινε στην εταιρεία της για να πληρώσει το 80% των μισθών 30 υπαλλήλων της για δύο μήνες.

Το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα και η οργή των Βρετανών πολιτών έκαναν, όμως, την επιχειρηματία να το ξανασκεφτεί και να κάνει πίσω. Έτσι, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και δεν θα λάβει χρηματοδότηση από το κράτος.

Τα προβλήματα του ζεύγους, όμως, δεν σταματούν εδώ, όπως και οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά του πεπραγμένα. Η εφημεριδα Sun, στην κυριακάτικη έκδοσή της, είχε ένα ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η Βικτόρια και ο Ντέιβιντ, πήραν τραπεζικό δάνειο 10 εκατομμυρίων λιρών για να αγοράσουν το καινούργιο, πολύ εντυπωσιακό ομολογουμένως, ρετιρέ τους αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών στο Μαϊάμι.

Το ζευγάρι -με κοινή περιουσία 335 εκατομμυρίων λιρών- φέρεται να χρησιμοποίησε την εταιρεία του, Beckham Brand Limited για να πάρει το δάνειο πέρυσι, ως μέρος του έργου David's Inter Miami FC, καθώς ο Μπέκαμ είναι πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Δηλαδή πήραν δάνειο για εταιρικούς σκοπούς και το χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν διαμέρισμα... Η αποπλήρωση του οποίου θα γίνει, σύμφωνα με τους όρους της λήψης του, σε βάθος δεκαετίας, με σταθερό επιτόκιο 2,5 τοις εκατό.

Το ζήτημα που θέτει η εφημερίδα είναι απλό: Αν μπορούσαν να δανειστούν τόσα χρήματα για να αγοράσουν ακόμη ένα διαμέρισμα, γιατί δεν πήραν και ένα δάνειο για να πληρώσουν το προσωπικό τους και ζήτησαν βοήθεια από το κράτος επιβαρύνοντας τους Βρετανούς φορολογούμενους;

Η Mail Online επικοινώνησε με το ζευγάρι για να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο η οικογένεια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο από το πολυτελές καταφύγιό τους στο Cotswolds όπου περνούν την περίοδο της καραντίνας.

Ζημιές και απολύσεις

Η εταιρεία της Βικτόρια Μπέκαμ κατέγραψε ζημίες άνω των 12 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών και πλέον το πρώην Spice Girl πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για να εξοικονομήσει ρευστό για τις επιχειρήσεις της. Ήδη η Βικτόρια δήλωσε ότι δεν μπορεί να πληρώνει προσωπικό σοφέρ και θα πρέπει είτε να οδηγεί μόνη της, είτε να χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις της.

Πριν από λίγους μήνες, αποχώρησαν από την εταιρεία τόσο η διευθύντρια επικοινωνίας όσο και η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Βικτόρια, ενώ η 45χρονη σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ σκοπεύει να προχωρήσει και σε περικοπές μισθών.

Η Βικτόρια ξεκίνησε τη σειρά ρούχων με το όνομά της το 2008. Αρχικά έγινε γνωστή για τα ρούχα, αλλά σύντομα επεκτάθηκε και στον τομέα των αξεσουάρ, όπως τσάντες.

Από το 2016 η Βικτόρια βρήκε στήριγμα στο σύζυγό της, Ντέιβιντ, ο οποίος κατά διαστήματα έδινε «ανάσες» σωτηρίας χρηματοδοτώντας την. Ωστόσο, πριν από τρεις μήνες έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχασε μόνο το 2018 12 εκατομμύρια λίρες, ενώ οι απώλειες της φτάνουν, στα 11 χρόνια λειτουργίας της, τα 42 εκατομμύρια λίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ