ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς καλεί για καφέ - Για καλό σκοπό

Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς καλεί για καφέ - Για καλό σκοπό
www.omaze.com

Ο Ντέιβιντ Λιντς μάς ρωτά: «θέλετε να πιούμε καφέ;». Η πρόσκληση δεν γίνεται επειδή ο σκηνοθέτης αισθάνεται μόνος στην καραντίνα λόγω κορωνοϊού, ακριβώς το αντίθετο μάλλον, καθώς πρόκειται για έναν πολύ μοναχικό άνθρωπο, αλλά για πολύ καλό σκοπό.

Δύο άτομα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους σ' ένα αποκλειστικό video call με το σκηνοθέτη, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να τον ρωτήσουν ό,τι θέλουν. Κατά τη διάρκεια του video chat ο Λιντς θα ζωγραφίζει το πορτρέτο του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλεί, το οποίο θα υπογράψει και θα του το στείλει.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κερδίσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία; Να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση, κάνοντας μία προσφορά στο David Lynch Foundation για το σκοπό «Heal the Healers Now». Ο Λιντς πιστεύει ότι το μετατραυματικό στρες των γιατρών, νοσοκόμων και νοσηλευτών, που εδώ και μήνες πολεμούν στην πρώτη γραμμή της εντατικής τον κορωνοϊό θα είναι πολύ μεγάλο και θα εκδηλώνεται για πολλά χρόνια, με burnout, αϋπνίες και εφιάλτες. Συνεπώς, χρειάζονται βοήθεια και στήριξη.

Όποιος θέλει να πάρει μέρος στην κλήρωση, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ.

Η καθημερινότητα του σκηνοθέτη τις μέρες της καραντίνας δεν είναι και πολύ διαφορετική από ότι ήταν πριν, ίσως να είναι και αυτή που θα γεννήσει μια νέα ταινία -ανάμεσα σε δεκάδες άλλα πρότζεκτ που δουλεύει μόνος του αυτόν τον καιρό. Αν και ξεκαθαρίζει ότι τίποτα δεν θα συμβεί αν δεν βρεθεί πρώτα το εμβόλιο κατά του ιού. «Η καραντίνα είναι πολύ ωραία και έχω τόσα πολλά διαφορετικά έργα που μπορώ να δουλέψω μόνος μου, οπότε δεν είναι πρόβλημα για μένα. Δεν έχω βγει από το σπίτι. Είμαι μέσα και δουλεύω σε διάφορα πρότζεκτ», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter.

Όσο για το πώς οραματίζεται την ανθρωπότητα μετά την κρίση του Covid-19, ο σκηνοθέτης απαντά: «Δεν ξέρω πώς θα καταλήξει όλο αυτό αλλά νομίζω ότι η Μητέρα Φύση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό που συμβαίνει. Λένε από τις δορυφορικές εικόνες που βλέπουν ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά στον κόσμο, επειδή οι άνθρωποι δεν μολύνουν τόσο πολύ. Και είναι ένας πιο ήσυχος, ήσυχος, καθαρότερος, φιλικότερος κόσμος, κατά κάποιον τρόπο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα βγουν από αυτό διαφορετικοί από ότι μπήκαν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά τώρα και δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο εύκολο.

Νομίζω ότι αυτό θα διαρκέσει αρκετά για να προκαλέσει μια αλλαγή στους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι από την άλλη πλευρά θα είναι πιο πνευματικό, ευγενικό, φιλικότερο, πιο αλληλέγγυο, πολύ συναρπαστικό σε σχέση με τις εφευρέσεις και τις θεραπείες για διάφορα προβλήματα. Και θα αναδυθεί ένας πραγματικά, πραγματικά υπέροχος κόσμος».

Εάν είχε την επιλογή, τι θα προτιμούσε να κάνει: μια ταινία μεγάλου μήκους ή μια τηλεοπτική σειρά; «Μια τηλεοπτική σειρά. Στην εποχή μας οι ταινίες που εγώ θέλω να κάνω είναι μεγάλος μπελάς, εκτός αν είναι μεγάλα blockbusters. Οι ταινίες τέχνης, δεν έχουν κανένα μέλλον. Μπορεί να προβληθούν σε μια αίθουσα για μια εβδομάδα και αν είναι σε multiplex προβάλλονται στη μικρότερη από τις αίθουσες και μετά κυκλοφορούν στο Blu-ray ή διατίθενται On Demand. Η εμπειρία της μεγάλης οθόνης αυτή τη στιγμή εξαφανίστηκε. Χάθηκε, αλλά δεν ξεχάστηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ