ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπίλι Άιλις: Το νέο της βίντεο μιλάει για το bodyshaming - Εκατομμύρια views σε λίγες ώρες (vid)

Μπίλι Άιλις: Το νέο της βίντεο μιλάει για το bodyshaming - Εκατομμύρια views σε λίγες ώρες (vid)
Joel C Ryan/Invision/AP

Η Μπίλι Άιλις κατάφερε και πάλι να ερθει στο προσκήνιο, ανεβάζοντας απρόσμενα ένα βίντεο στο ΥouTube, το οποίο είδαν εκατομμύρια άνθρωποι σε λίγες ώρες. 

Το θέμα της 18χρονης, μιας κοπέλας που έχει δικαίως χαρακτηριστεί φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, είναι αυτή τη φορά το body shaming.

Το σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι καθένας έχει δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει για το σώμα του ή τις ενδυματολογικές του επιλογές.

Το βίντεο το έχει φτιάξει η ίδια και το είχε προβάλει στην συναυλία της στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο. Μ' αυτό, η Άιλις απευθυνόταν στους επικριτές της, που σχολιάζουν διαρκώς το σώμα της και τον τρόπο που ντύνεται.

«Το σώμα στο οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που ήθελες;» ρωτάει ηΆϊλις στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε απρόσμενα χθες βράδυ και μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια views στο youTube. Έχει διάρκεια περίπου 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων και σε αυτό η τραγουδίστρια εμφανίζεται να φοράει ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα και απευθύνει μία σειρά από ερωτήσεις σε όλους όσοι της ασκούν κριτική. Μετά, γδύνεται και βυθίζεται στο νερό.

Η τραγουδίστρια έχει το δικό της στιλ, φορώντας φαρδιά ρούχα που δεν διαγράφουν το σώμα. «Έχεις άποψη για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. Μερικοί άνθρωποι μισούν αυτά που φοράω, σε άλλους αρέσουν. Άλλοι τα χρησιμοποιούν για να κριτικάρουν άλλους, άλλοι τα χρησιμοποιούν για να κριτικάρουν εμένα, αλλά σας νιώθω να με παρακολουθείτε. Πάντα», λέει στο βίντεο και προσθέτει: «Παρ’ όλο που δεν έχετε δει ποτέ το σώμα μου, με κρίνετε γι’ αυτό. Γιατί; Κάνετε υποθέσεις για τους άλλους ανθρώπους βασιζόμενοι στο μέγεθος των ρούχων τους. Εμείς αποφασίσουμε ποιοι είμαστε. Εμείς αποφασίζουμε τι αξίζουμε. Ή μήπως η γνώμη σας για μένα δεν είναι δική μου ευθύνη;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ