ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Σπάικ Λι φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μίνι φιλμ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Σπάικ Λι φτιάχνει ένα συγκλονιστικό μίνι φιλμ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Arthur Mola/Invision/AP

Αν κάποιος μπορεί να αποτυπώσει σε λίγα δευτερόλεπτα όλη τη φρίκη της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, αυτός είναι ο Σπάικ Λι... 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα μικρό βίντεο για τη δολοφονία του Φλόιντ από αστυνομικους στη Μινεάπολη, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Will history stop repeating itself? (θα σταματήσει η ιστορία να επαναλαμβάνεται;)

Στο βίντεο αντιπαραβάλονται εικόνες από τη δολοφονία του Φλόιντ, εκείνη του επίσης μαύρου Έρικ Γκάρνερ και του χαρακτήρα Ρέιντο Ραχίμ από την ταινία του Λι, Do the Right Thing.

Τρία αδέλφια: Ο Ρέιντιο Ραχίμ, ο Έρικ Γκάρνερ και ο Τζορτζ Φλόιντ, έγραψε για το βίντεο ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Το βίντεο εναλάσσει τις σκηνές από τα δύο πραγματικά και το ένα κινηματογραφικό συμβάν, οδηγώντας στη στιγμή που ο Γκάρνερ και ο Φλόιντ πνίγονται από τους αστυνομικούς. Δύο λεπτά ωμής βίας, αρκούν για να περιγράψουν όλα τα συναισθήματα που προκαλούν τα γεγονότα αυτά.

https://www.instagram.com/p/CA38-qJD-qd

Πέρα από αυτό και με την επερχόμενη ταινία του «Da 5 Bloods» να ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 12 Ιουνίου, ο Λι δηλώνει ότι είναι εναντίον της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό και λέει στο Vanity Fair: «Δεν θα πάω σε σινεμά. Δεν θα παώ στο Μπρόντγουεϊ, Δεν θα παώ στο γήπεδο. Ο ιός είναι αδίστακτος. Ο ιός δεν παίζει. Αν είσαι απρόσεκτος θα πεθάνεις. Δεν είμαι έτοιμος να πάω πουθενά».

Ο Σπάικ Λι υποστήριξε ένθερμα την απόφαση του Φεστιβάλ Καννών να ακυρώσει το φετινό event, στο οποίο θα ήταν Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ