ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντέλ: «Ο ρατσισμός είναι παντού» - Η αντίδρασή της για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Αντέλ: «Ο ρατσισμός είναι παντού» - Η αντίδρασή της για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Matt Sayles/Invision/AP

Η Αντέλ προστίθεται στη μακρά λίστα των διασημοτήτων που αντιδρούν σφοδρά στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη. 

H τραγουδίστρια παροτρύνει τους θαυμαστές της να «οργίζονται δικαιολογημένα, αλλά και εστιασμένα», σε μια από τις σπάνιες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Διαδηλώσεις μαίνονται στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, από τότε που ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία, όταν γονάτισε πάνω του λευκός αστυνομικός.

«Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αναταραχές σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν αμέτρητες άλλες που δεν το έχουν κάνει» έγραψε η Αντέλ στην ανάρτησή της στο Instagram που συνοδεύεται από φωτογραφία του θύματος.

«Διαδηλώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο ταυτόχρονα και κερδίζουν δυναμική. Γι' αυτό να είστε θυμωμένοι, αλλά να εστιάζετε! Συνεχίστε να ακούτε, συνεχίστε να ρωτάτε και συνεχίστε να μαθαίνετε!», γράφει η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

https://www.instagram.com/p/CA56EC1AB_5

«Είναι σημαντικό να μην απογοητευόμαστε, να μην υφαρπάζουμε ή να χειραγωγούμε αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική. Ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είμαι ολόψυχα αλληλέγγυα στον αγώνα για ελευθερία, απελευθέρωση και δικαιοσύνη», συμπληρώνει.

Η Αντέλ προστίθεται στη μακρά λίστα των διάσημων που έχουν γράψει μηνύματα για τη δολοφονία του Φλόιντ τις τελευταίες μέρες, μεταξύ άλλων η Rihanna, η Beyoncé, ο Σπάικ Λι, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Τράβις Σκοτ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ