ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 18/06 - 24-06

Οι ταινίες της εβδομάδας 18/06 - 24-06
Imdb

Για μια ακόμα εβδομάδα, στους θερινούς κινηματογράφους οι επανεκδόσεις αξιόλογων ταινιών έχουν την τιμητική τους, καθώς το σινεμά προσπαθεί να επανέλθει σε μια κανονικότητα μετά το lockdown και τις συνέπειές του. 

Οι Μεταφραστές (Les Τraducteurs), Ρεζί Ρουανσάρ

Εννέα μεταφραστές από διάφορες χώρες προσλαμβάνονται από έναν εκδότη για να μεταφράσουν το τελευταίο βιβλίο μιας μπεστ-σέλερ τριλογίας. Κλείνονται σε ένα πολυτελές οίκημα και πληρώνονται αδρά ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή. Όταν όμως έρχονται στη δημοσιότητα ξαφνικά οι πρώτες δέκα σελίδες του μυθιστορήματος, η δουλειά γίνεται εφιάλτης. Ένας από αυτούς είναι ο κλέφτης, και ο εκδότης είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον -ή την- αποκαλύψει.

Μόνοι στο Παρίσι (Deux Moi), Σεντρίκ Κλαπίς

Ο Ρεμί είναι ένας νεαρός Παριζιάνος που δουλεύει σε μια ασήμαντη δουλειά. Η Μελανί ζει στην ίδια πόλη και είναι ερευνήτρια σε ένα επιστημονικό εργαστήριο. Και οι δυο έχουν καταθλιπτική διάθεση και παρ' ότι ζουν ο ένας σχεδόν δίπλα στον άλλο μοιάζει απίθανο να συναντηθούν. Ή μήπως όχι;

Περιφρόνηση (Le Mepris), Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την καλλιτεχνική προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πολ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να αναμορφώσει το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πολ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία ξεκινά από τη στιγμή που ο Πολ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Η Καλοσύνη των Ξένων (The Kindness of Strangers), Λόνε Σέρφινγκ

«Ένα μοντέρνο παραμύθι», τοποθετημένο γύρω από ένα ρώσικο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη το οποίο αποτελεί το σημείο αναφοράς μιας σειράς ανθρώπων. Ανάμεσά τους, μια μητέρα που προσπαθεί να αποφύγει τον βίαιο σύζυγό της, μια νοσοκόμα που έχει ιδρύσει την δική της ομάδα ψυχοθεραπείας, ένας πρώην φυλακισμένος που τώρα έχει αναλάβει το εστιατόριο, ένας δικηγόρος με χαμηλή αυτοπεποίθηση, ένας νεαρός άντρας που προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δουλειά...

Ραντεβού Με Τους Μαλάουα (Rendez-vous Chez les Malawas), Τζέιμς Χιού

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα».

Babyteeth, Σάνον Μέρφι

Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλα ερωτεύεται το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η πρώτη επαφή της Μίλα με τον αναπάντεχο έρωτα τής φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται. Πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη;

Αυτοί οι Τρελοί Παραγωγοί (The Producers), Μελ Μπρουκς

Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Μπρόντγουεϊ κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του. Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ Springtime for Hitler. H κωμωδία του Μελ Μπρουκς σε επανέκδοση με ψηφιακές κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ