ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τάπητας Λουλουδιών στις Βρυξέλλες σε ένα εκπληκτικό time-lapse βίντεο

Ο Τάπητας Λουλουδιών στις Βρυξέλλες σε ένα εκπληκτικό time-lapse βίντεο
AP Photo/Virginia Mayo

Από το 1971 και κάθε δεύτερο Αύγουστο, εκατοντάδες εθελοντές κηπουροί συνθέτουν μέσα σε λιγότερες από οκτώ ώρες στο ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, στην περίφημη Grand Place, τον «Τάπητα Λουλουδιών». Η φετινή εκδήλωση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ένα βίντεο μάς αποζημιώνει για την αναβολή αυτή.

Ο Βερολινέζος κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης και παραγωγός Γιόργκ Ντάιμπερ του «Spoon Film» δημοσίευσε ένα time-lapse βίντεο της εκδήλωσης του 2018. Το βίντεο είχε τραβήξει τότε με στόχο να το αναρτήσει φέτος στο λογαριασμό του στο YouTube, «LittleBigWorld».

«Πριν δύο χρόνια τράβηξα μια ταινία για τις Βρυξέλλες. Καθώς είχα στα χέρια μου αρκετές ώρες γυρίσματος, καταλήξαμε να κάνουμε μοντάζ μιας ξεχωριστής ταινίας για τον "Τάπητα Λουλουδιών". Η ιδέα ήταν να τη δημοσιοποιήσουμε το 2020, όταν θα λάμβανε χώρα στις Βρυξέλλες η επόμενη εκδήλωση "Τάπητας Λουλουδιών". Η εκδήλωση ακυρώθηκε, αλλά έως ότου υπάρξει η επόμενη μπορείτε εδώ να απολαύσετε το πόσο φανταστική είναι», λέει ο Ντάιμπερ στο λογαριασμό του.

Το θέμα του «Τάπητα Λουλουδιών» είναι διαφορετικό κάθε φορά. Πριν δύο χρόνια, ο τάπητας ήταν αφιερωμένος στο Γκουαναχουάτο, περιοχή του Μεξικού με πλούσια παράδοση στα λουλούδια. Στο διαστάσεων 70 επί 24 μέτρων «υφαντό» πρωταγωνίστησαν περισσότερες από 500.000 μπιγκόνιες και ντάλιες. Η Roo -Μεξικανή graphic designer, της οποίας το κατά κόσμον όνομα είναι Άνα Ρόσα Αγκιλάρ Αγουάδο- προσέφερε το αρχικό ντιζάιν, συνδυάζοντας πολλά σύμβολα και μοτίβα από την παράδοση του Γκουαναχουάτο. Στη συνέχεια, ο Mark Schautteet, ο μόνιμος ντιζάινερ του «Τάπητα Λουλουδιών» στις Βρυξέλλες, «μετέφρασε» το σχέδιό της σε μια ανθοσύνθεση τεραστίων διαστάσεων. Μάλιστα, η εκδήλωση του 2018 συνέπιπτε με τα 20 χρόνια από τον χαρακτηρισμό της Grand Place ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

«Η ταινία τραβήχτηκε από τρία κτήρια γύρω από την Grand Place, αλλά κυρίως από τον ύψους 90 μέτρων πύργο του Δημαρχείου των Βρυξελλών» εξήγησε, μιλώντας στο PetaPixel, o Ντάιμπερ.

Απολαύστε το βίντεό του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ