ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Κλειστά τα θέατρα στη Νέα Υόρκη μέχρι τον Ιανουάριο του 2021

Κορωνοϊός: Κλειστά τα θέατρα στη Νέα Υόρκη μέχρι τον Ιανουάριο του 2021
Evan Agostini/Invision/AP

Ανελέητα συνεχίζει να πλήττει τον κόσμο του θεάματος η πανδημία του κορωνοϊού. Τα θέατρα στο περίφημο Μπρόντγουεϊ, την καρδιά της Νέας Υόρκης και του καλλιτεχνικού κόσμου, δεν θα ανοίξουν τελικά καθόλου μέσα στο 2020, για το φόβο της εξάπλωσης του ιού. 

Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Νέας Υόρκης και πόλος έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο, τα οποία έχουν κλείσει από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2021, όπως έγινε γνωστό από την επαγγελματική ένωση The Broadway League.

Όλα τα θέατρα «θα προσφέρουν τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων ή αλλαγής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τις παραστάσεις, οι οποίες επρόκειτο να γίνουν πριν από τις 3 Ιανουαρίου», επισημαίνει η ένωση σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας.

«Τα μέλη μας εργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, με ειδικούς, εντός και εκτός του θεατρικού κόσμου, προκειμένου να καταγράψουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα εκείνα που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των παραστάσεων με κάθε ασφάλεια για το κοινό και τους εργαζόμενους», είπε η Σάρλοτ Στ. Μάρτιν, η πρόεδρος της Broadway League.

«Η ασφάλεια των καλλιτεχνών, της παραγωγής, των ορχηστρών και του κοινού αποτελούν βασική προτεραιότητά μας και δεν θα επιστρέψουμε στη σκηνή, παρά μόνο όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όταν επιστρέψουμε, θα είμαστε ισχυρότεροι και θα σας έχουμε όσο ποτέ ανάγκη», σημείωσε ο Τόμας Σουμάχερ, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Broadway League.

Τα διάσημα αμερικανικά θέατρα είχαν ορίσει προηγουμένως ως ημερομηνία πιθανής επαναλειτουργίας τους την 6η Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ