ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σπάνια δημόσια εμφάνιση στα 99 του χρόνια (vid)

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σπάνια δημόσια εμφάνιση στα 99 του χρόνια (vid)
ΑΡ Photo

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολλούς μήνες έκανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος τον ρόλο του Συνταγματάρχη του Τάγματος The Rifles, στη νύφη του, Καμίλα. Στα 99 του, πλέον, ο Φίλιππος παραμένει εντυπωσιακά ενεργητικός. 

Ο Φίλιππος συμμετείχε σε μια τελετή διάρκειας μόλις 3 λεπτών στο κάστρο Ουίνδσορ, ενώ η Καμίλα, βρισκόταν στο Χαϊγκρόουβ στο Γκλουστεστερσάιρ. Κατά την διάρκεια της τελετήςρ, ο δούκας του Εδιμβούργου δέχθηκε τις ευχαριστίες για τα 67 χρόνια υποστήριξής του στο τάγμα The Rifles και φάνηκε να είναι σε πολύ καλή διάθεση.

Ο Φίλιππος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου το 2018, βγήκε από το κάστρο Ουίνδσορ για τη σύντομη τελετή, και ενώ αρχικά φάνηκε να διστάζει, τελικά κατέβηκε χωρίς βοήθεια τα 4 μαρμάρινα σκαλοπάτια και έκανε προσεκτικά κάθε βήμα προτού συνομιλήσει με τους σαλπιγκτές που παραβρέθηκαν στην τελετή.

Ακολούθως, με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη του, μίλησε με καθέναν από αυτούς, προτού επιστρέψει στο εσωτερικό του παλατιού.

Μιλώντας μετά την τελετή, ο στρατηγός Κόμπινγκερ Σάιμς, είπε: Είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε τον πρίγκιπα Φίλιππο για αρχηγό. Η ικανότητά του να συνδέεται άμεσα με τους τυφεκιοφόρους, είτε νέους είτε ανώτερους, το να καταφέρνει να βγάζει πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και να σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι το μόνο άτομο μέσα στο χώρο, είναι καταπληκτική. Ήμασταν πολύ τυχεροί που τον είχαμε αρχηγό για 67 χρόνια.

Ο Φίλιππος αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Αύγουστο του 2017, σε ηλικία 96 ετών, έχοντας πραγματοποιήσει 22.219 σόλο επίσημες εμφανίσεις από το 1952. Έκτοτε, έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις, όπως στους γάμους των εγγονιών του, πρίγκιπα Χάρι και πριγκίπισσας Ευγενίας.

Πρόσφατα φωτογραφήθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ στο μυστικό γάμο της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του αγαπημένους της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, στο βασιλικό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων στο Γουίνδσορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ