ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Dream Together»: Ένα πανό της Γιόκο Όνο καλωσορίζει και πάλι τους επισκέπτες στο Met

«Dream Together»: Ένα πανό της Γιόκο Όνο καλωσορίζει και πάλι τους επισκέπτες στο Met
ΑΡ Photo

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχθεί επισκέπτες από τις 29 Αυγούστου, μετά από μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω του κορωνοϊού και θέλει να το κάνει με έναν πολύ αισιόδοξο τρόπο.

Εδώ και κάποιους μήνες, πινακίδες σε κόκκινο και άσπρο πάνω στις οποίες ήταν αναγραμμένη η φράση «We're Closed» (είμαστε κλειστοί) βρίσκονταν έξω από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Όταν όμως το Met υποδεχθεί και πάλοι επισκέπτες στις 29 Αυγούστου, θα τους προϋπαντήσει με έναν άλλον τρόπο: για πρώτη φορά, ο χώρος που συνήθως καταλαμβάνεται από διαφήμιση των τρεχουσών εκθέσεων στο μουσείο θα έχει δοθεί στη Γιόκο Όνο, η οποία έχει δημιουργήσει δύο πανό, διαστάσεων 7,3x7,9 το κάθε ένα, στο ένα των οποίων είναι γραμμένη η λέξη «DREAM» και στο άλλο η λέξη «TOGETHER». Ας ονειρευτούμε μαζί...

«Όταν ονειρευόμαστε μαζί, δημιουργούμε μια καινούργια πραγματικότητα», είπε η ίδια η Γιόκο Όνο. «Ο κόσμος υποφέρει σε τρομακτικό βαθμό αλλά είμαστε μαζί, ακόμα κι αν είναι δύσκολο κάποιες φορές να το δει κανείς αυτό, και μαζί θα είναι και η μοναδική μας διέξοδος από αυτή την κρίση. Κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Θυμηθείτε την αγάπη. ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ».

Τα πανό «στέλνουν, σε όποιον τα βλέπει, ένα μήνυμα προσδοκίας, αντοχής και ελπίδας», είπε ο διευθυντής του Met, Μαξ Χολάιν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μουσείου, Ντάνιελ Βάις, τόνισε ότι «αυτή η ανάρτηση είναι ένα σήμα ότι η ζωή επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και στο Met, που ευδοκιμούν στη βάση της κοινότητας και της αίσθησης μιας κοινής αισιοδοξίας για τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και τη δύναμη της τέχνης να παρηγορήσει, να εμπνεύσει ανθεκτικότητα και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους ταραγμένους καιρούς μας».

Το έργο «DREAM TOGETHER» της Γιόκο Όνο θα παραμείνει στην πρόσοψη του Met που βλέπει στην Πέμπτη Λεωφόρο από τις 20 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ