ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μελάνια Τραμπ: Ανακαίνισε τον κήπο του Λευκού Οίκου - Οι αντιδράσεις στο twitter (pics)

Μελάνια Τραμπ: Ανακαίνισε τον κήπο του Λευκού Οίκου - Οι αντιδράσεις στο twitter (pics)
ΑΡ Photo

Ριζική ανακαίνιση σε έναν από τους κήπους του Λευκού Οίκου έκανε η Μελάνια Τραμπ, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να την κατακρίνουν λέγοντας ότι μετά τις παρεμβάσεις της ο κήπος μοιάζει με «νεκροταφείο», ενώ την κατηγορούν και για την εκρίζωση των ιστορικών κερασιών.

Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε τις αλλαγές που έκανε στο Rose Garden του Λευκού Οίκου το Σάββατο, λέγοντας ότι ήθελε να επιστρέψει τον κήπο στην παλιά του αίγλη, σεβόμενη τον αρχικό σχεδιασμό της Μπάνι Μέλον που είχε γίνει κατόπιν αιτήματος του προέδρου Τζον Κένεντι το 1962.

Η ανακαίνιση του κήπου, όπως και κάθε της πράξη άλλωστε, δέχθηκε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι φωτογραφίες πριν και μετά την αλλαγή έκαναν πολλούς να που ότι διέγραψε το έργο των προηγούμενων ενοίκων του Λευκού Οίκου.

Το hashtag #MarieAntoinette ανέβηκε επίσης πολύ ψηλά, καθώς πολλοί συνέκριναν την Πρώτη Κυρία με τη Γαλλίδα αυτοκράτειρα, λέγοντας ότι ήταν κακή στιγμή να ρίξει χρήματα σε έναν κήπο, την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους εν μέσω την πανδημίας του κορωνοϊού.

Πολλοί χρήστες αποδοκίμασαν τη νέα εμφάνιση του Rose Garden, επισημαίνοντας την δραματική αλλαγή από τα χρώματα και τα πολλά άνθη σε ένα πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό με ελάχιστα λουλούδια.

«Οι Τραμπ αντικατέστησαν τον παράδεισο με έναν χώρο στάθμευσης», έγραψε κάποιος. «Άχρωμο, μοιάζει με τους παρόντες ένοικους του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε ένας άλλος, με έναν τρίτο να αναφέρει: «Τι ντροπή, η Μελάνια πήρε κάτι τόσο όμορφο και το έκανε άχρωμο, ψυχρό και βαρετό».

«Και σε μία ακόμη προσβολή για τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και την χώρα, η Μελάνια διέταξε την κοπή των κερασιών», έγραψε ένας χρήστης. «Έκοψαν τις κερασιές. Είμαι εξοργισμένος. Επειδή το κάνατε όλο λευκό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαγνιστείτε κιόλας», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Έκοψαν τις κερασιές γιατί είναι σύμβολα ειλικρίνειας. Αντικατέστησαν τα λουλούδια επειδή είναι σύμβολα ποικιλομορφίας», ήταν μια ακόμα αντίδραση.

«Ο Λευκός Οίκος δεν είναι οι Βερσαλλίες, αλλά η Μελάνια Τραμπ μοιάζει πολύ με την Μαρία Αντουανέτα», έγραψε κάποιος. «Θα έλεγα ότι η αναδιαμόρφωση του κήπου σε μια περίοδο εθνικής αναταραχής είναι μια κίνηση που θα έκανε η Μαρία Αντουανέτα, αλλά από όσο γνωρίζω, η Μαρία Αντουανέτα δεν έκανε τον κήπο χειρότερο», πρόσθεσε ένας άλλος, με έναν τρίτο να προσθέτει: «Αν αυτό δεν είναι μια στιγμή Μαρίας Αντουανέτας, δεν ξέρω ποια είναι. Ποιος ενδιαφέρεται για τον επανασχεδιασμό του κήπου όταν βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας με πάνω από 175.000 ανθρώπους νεκρούς και εκατομμύρια εκτός εργασίας;».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να αποκαλύψει το κόστος της ανακαίνισης, γνωστοποίησε όμως ότι αυτή χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά και η Μελάνια με τον Ντόναλντ Τραμ σχεδίαζαν να παραθέσουν στον κήπο μια δεξίωση για τους δωρητές, των οποίων τα ονόματα επίσης δεν δημοσιοποιήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ