ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 27/08 - 02/09 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 27/08 - 02/09 (trailers)

Λίγες οι ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, αλλά έτσι κι αλλιώς τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν. Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες;

Tenet, Κρίστοφερ Νόλαν

Mια επική περιπέτεια στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπείας με ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μάικλ Κέιν, Άρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κένεθ Μπράνα, Κλεμένς Πόεσι και Ντίμπλ Καπαντία. Η πιο πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του φετινού καλοκαιριού.

Μετά τη Σύγκρουση (After We Collided), Ρότζερ Καμπλ

Ο Χάρντιν θα είναι πάντα ο Χάρντιν. Είναι στα αλήθεια ο ευαίσθητος τύπος που η Τέσα ερωτεύτηκε παράφορα ή είναι ένας άγνωστος; Η Τέσα εύχεται να μπορούσε να εξαφανιστεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Ειδικά όταν θυμάται τις γεμάτες πάθος νύχτες τους. Όμως δεν είναι σίγουρη αν μπορεί να αντέξει ακόμα μία προδοσία. Αφοσιώνεται στις σπουδές της και κάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο που ονειρευόταν. Την ίδια στιγμή ένας όμορφος συνάδελφός της, ο Τρέβορ, την πολιορκεί. Είναι ακριβώς το αγόρι που θα έπρεπε να έχει. Ο Χάρντιν ξέρει ότι έκανε λάθος, ίσως το μεγαλύτερο της ζωής του. Θέλει να διορθώσει τα λάθη του και να ξεπεράσει τους δαίμονές του. Δεν θα χάσει την Τέσα χωρίς μάχη. Αλλά μπορεί να αλλάξει; Θα αλλάξει για την αγάπη; Μετά τη σύγκρουση, η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Ο Πατέρας (Bashtata), Κριστίνα Γκρόζεβα, Πέταρ Βαλτσάνοφ

O Βασίλ έχει πρόσφατα χάσει την επί χρόνια σύζυγό του, Βαλεντίνα. Στην κηδεία της μια γειτόνισσα θα τον πλησιάσει για να του πει ότι μίλησε πρόσφατα τηλεφωνικά με τη νεκρή του σύντροφο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια μεταφυσική αναζήτηση για να επικοινωνήσει μαζί της. Θα βρει σθεναρά απέναντί του τον γιό του, Πάβελ, αλλά ο ίδιος πλέον πιστεύει πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για τη Βαλεντίνα. Όσο η ιστορία ξεδιπλώνεται, τόσο το παράλογο βρίσκει τη θέση του στο δράμα. Ελληνο-βουλγάρικη συμπαραγωγή, ο μεγάλος νικητής του περσινού Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Η Γκαρσονιέρα (The Apartment), Μπίλι Γουάιλντερ

Ο Τζακ Λέμον υποδύεται τον Κ.Κ. Μπάξτερ, έναν μοναχικό χαμηλόμισθο υπάλληλο μιας ασφαλιστικής εταιρίας στη Νέα Υόρκη. Προκειμένου να εξασφαλίσει την άνοδό του στην εταιρία προσφέρει εναλλάξ κάποια απογεύματα τη γκαρσονιέρα όπου διαμένει, σε τέσσερις διαφορετικούς διευθυντές τμημάτων της εταιρίας για να στεγάσουν τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις. Η ταινία βραβεύτηκε με 5 Οσκαρ ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας.

Τιμώμενος Επισκέπτης (Guest of Honour), Ατόμ Εγκογιάν

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιαλλαξία της κόρης του και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ