ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πολυαναμενόμενο trailer του Dune βγήκε στη δημοσιότητα (vid)

Το πολυαναμενόμενο trailer του Dune βγήκε στη δημοσιότητα (vid)
Imdb

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Με την πρεμιέρα του να αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ήρθε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer.

Με ένα καταπληκτικό καστ που αποτελείται από τους Τίμοθι Σαλαμέ, Όσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια και Τζέισον Μομόα, η ταινία φιλοδοξεί να αναμετρηθεί με όλους όσους έχουν επιχειρήσει να μεταφέρουν την ομότιτλη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ στη μεγάλη οθόνη.

Ο ίδιος ο Ντενί Βιλνέβ έχει δηλώσει ότι «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες».

Το τρέιλερ που μάς δίνει μια ιδέα για το σύμπαν που κατασκεύασε ο Καναδός σκηνοθέτης:

Γυρισμένο στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα «σε τοποθεσίες που είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας», όπως είχε πει ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Ντιουν.

Για τον Βιλνέβ το βιβλιο και η ταινία είναι κάτι παραπάνω από μια διαστημική περιπέτεια. «Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το "Dune", αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα, ήταν ένα πορτρέτο της της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα», έχει πει.

Το «Dune» αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ