ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

To ΦΚΘ παρουσιάζει: «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ στο Ολύμπιον» - 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας

To ΦΚΘ παρουσιάζει: «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ στο Ολύμπιον» - 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας
Imdb

Το κλασικό αντιφασιστικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, Ο Μεγάλος Δικτάτωρ, που συμπλήρωσε φέτος τα 80 χρόνια ζωής, παρουσιάζεται την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Ολύμπιον, σε μια ειδική προβολή, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν, στην πρώτη του καθαρά ομιλούσα ταινία, εγκαταλείπει τον χαρακτήρα του Σαρλό για να υποδυθεί τον διπλό ρόλο του κουρέα και του δικτάτορα Χίνκελ, σε μια μεγαλοφυή σάτιρα του Χίτλερ και των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

«Υπάρχει θέση για όλους σε αυτόν τον κόσμο. Και η φιλόξενη γη είναι εύφορη και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας. Μπορούμε κάλλιστα να ζούμε μια ζωή ελεύθερη και ωραία, έχουμε χάσει όμως τον δρόμο μας».

Απόσπασμα από την ομιλία του Τσάρλι Τσάπλιν στην ταινία Ο Μεγάλος Δικτάτωρ

Σκηνές όπως αυτές όπου ο Τσάπλιν χορεύει μπαλέτο με την Υδρόγειο, ή του τουρτοπόλεμου ανάμεσα στον Χίνκελ και τον Μπεντσίνο Ναπαλόνι (δικτάτορα της Βακτηριδίας), αλλά ιδιαίτερα της πύρινης ομιλίας του Χίνκελ που λιώνει τα μικρόφωνα ανήκουν στις ανεξίτηλες στιγμές της κινηματογραφικής ιστορίας.

Info

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τετάρτη 28/10 στις 21:00

Γενική είσοδος: 3€

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ