ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

2020: Η χρονιά χωρίς πρεμιέρες - Προς αναβολή οδεύει και το Wonder Woman 1984

2020: Η χρονιά χωρίς πρεμιέρες - Προς αναβολή οδεύει και το Wonder Woman 1984
Imdb

Το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν ίσως τελικά παραμείνει η μοναδική μεγάλη ταινία που τόλμησε να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020, καθώς η εταιρεία παραγωγής Warner φαίνεται ότι ετοιμάζεται να αναβάλει και την πρεμιέρα του «Wonder Woman 1984» για το καλοκαίρι του 2021.

Η συγκεκριμένη ταινία έως τώρα έχει ημερομηνία προγραμματισμένης πρεμιέρας τα Χριστούγεννα, όμως το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει άλλα σχέδια. Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία παραγωγής έχει τις εξής δύο επιλογές: Ή να κυκλοφορήσει την ταινία σε πολύ περιορισμένες αίθουσες τα Χριστούγεννα και να τη μεταφέρει μετά από λίγες μέρες στο HBO Max, ή να την αναβάλει για ακόμη μια φορά, για το καλοκαίρι του 2021.

Η εμπειρία μάλλον υπαγορεύει την επιλογή της αναβολής ως μονόδρομο, καθώς το «Tenet», το μοναδικό blockbuster που έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι, ήταν εισπρακτικά τουλάχιστον απογοήτευση για τη Warner.

Ένας ακόμη παράγοντας που πιθανώς θα επηρεάσει την απόφαση των υπευθύνων της εταιρείας, είναι το γεγονός ότι το HBO Max έως τώρα δεν έχει καταφέρει να γίνει η τεράστια εμπορική επιτυχία που προσδοκούσε η εταιρεία. Αν και έχει μέχρι στιγμής περίπου 8.6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ένα νούμερο που σε συνδυασμό με τους χρήστες του HBO ξεπερνάει τους 38 εκατομμύρια συνδρομητές, δεν έχει κατορθώσει να φτάσει τους βασικούς ανταγωνιστές του, δηλαδή το Netflix και το Disney+.

Συνεπώς εάν η ταινία καταλήξει εκεί, πιθανώς θα χάσει πολύ από τα νούμερα που θα έκανε σε μια κινηματογραφική πρεμιέρα. Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, θα πηφθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ