ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στο Πακιστάν η Σερ για να αποχαιρετήσει έναν κακοποιημένο ελέφαντα

Στο Πακιστάν η Σερ για να αποχαιρετήσει έναν κακοποιημένο ελέφαντα
AP Photo/Nick Ut

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Σερ βρίσκεται στο Πακιστάν για να αποχαιρετίσει τον Κάαβαν, τον ελέφαντα για τον οποίο πέρασε χρόνια προκειμένου να τον απελευθερώσει, προτού εκείνος μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στην Καμπότζη την Κυριακή.

Ο 36χρονος ασιατικός ελέφαντας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ, τον περισσότερο χρόνο χωρίς κάποια συντροφιά, και προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων πραγματοποίησαν εκστρατεία για τη διάσωσή του από τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Η Σερ έστειλε σε ένα tweet τις ευχαριστίες της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Ίμραν Καν σήμερα, «καθώς κατέστησε δυνατό για εμένα να πάω τον Κάαβαν στην Καμπότζη».

Σε ανακοίνωσε που εξέδωση το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρθηκε πως ο Καν ευχαρίστησε τη Σερ και την προσκάλεσε να συμμετάσχει περαιτέρω σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο Πακιστάν.

Ο Κάαβαν θα μεταφερθεί αεροπορικώς στην επαρχία Σιεμ Ρεάπ της Καμπότζης. Εκπαιδεύτηκε από ειδικούς της οργάνωσης Four Paws, που ήταν εφοδιασμένοι με μπανάνες και άλλες λιχουδιές, προκειμένου να συνηθίσει τον στενό χώρο του μεταγωγικού αεροσκάφους και τους δυνατούς θορύβους κατά τη διάρκεια της 10ωρης πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ