ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ και Γιόκο Όνο θυμούνται τον Τζον Λένον

Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Ρίνγκο Σταρ και Γιόκο Όνο θυμούνται τον Τζον Λένον
ΑP Photo

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Η φετινή 8η Δεκεμβρίου σηματοδότησε τα 40 χρόνια από το τραγικό συμβάν.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολύ θλιβερή για τον κόσμο της μουσικής και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αγάπησαν τη μουσική του Λένον, πολύ περισσότερο, όμως, για τους ανθρώπους που τον ήξεραν και τον αγάπησαν προσωπικά.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, είναι ένας από αυτούς. Η συνεργασία του με τον Λένον δημιούργησε κάτι αξεπέραστο, τους Beatles: Ένα συγκρότημα που έγραψε μέσα σε λίγα χρόνια μια απίστευτη ιστορία καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας. Ο ΜακΚάρτνεϊ έγραψε στο Twitter, ότι η επέταιος του θανάτου του Λένον, του έφερε στο μυαλό ευτυχισμένες στιγμές που πέρασαν μαζί.

Είναι μια πολύ στενάχωρη μέρα. Όμως, θυμάμαι το φίλο μου τον Τζον με τη μεγάλη χαρά που έφερε και ο ίδιος στον κόσμο, έγραψε ο ΜακΚάρτνεϊ, ανεβάζοντας μια κοινή τους φωτογραφία την οποία είχε τραβήξει η τότε σύζυγος του ΜακΚάρτνεϊ, η Λίντα -η οποία επίσης έφυγε από τη ζωή λίγα χρόνια αργότερα.

Το άλλο μέλος των Beatles που ζει ακόμη, ο ντράμερ του συγκροτήματος, Ρίνγκο Σταρ ανέβασε επίσης μια κοινή φωτογραφία του ίδιου και του Λένον, λέγοντας ότι η 8η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που όλοι αναγκαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε τον Τζον. Ζήτησε για την επέτειο, από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του κόσμου να παίξουν το τραγούδι Strawberry Fields Forever. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε γράψει ο Λένον και αναφερόταν στο μέρος στο οποίο έπαιζε ως παιδί στο Λίβερπουλ.

Η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο επέλεξε κι εκείνη το Twitter για να τιμήσει τη μνήμη του: Ο θάνατος ενός αγαπημένου είναι μια τραυματική εμπειρία, έγραψε η Όνο.

Μετά από 40 χρόνια, ο Σον, ο Τζούλιαν και εγώ, τον θυμόμαστε και μας λείπει ακόμη, συμπλήρωσε.

Ο Σον και ο Τζούλιαν Λένον ανέβασαν τις δικές τους αναρτήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του πατέρα τους.

https://www.instagram.com/p/CIiOPJCgMmT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ