ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Σερ στα 74: «Υπάρχουν 20χρονα κορίτσια που δεν μπορούν να κάνουν όσα κάνω εγώ»

Η Σερ στα 74: «Υπάρχουν 20χρονα κορίτσια που δεν μπορούν να κάνουν όσα κάνω εγώ»
ΑP Photo

Μία εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σερ στην εφημερίδα «Guardian». Η τραγουδίστρια είναι 74 ετών σήμερα και επιβεβαιώνει σε ένα μεγάλο βαθμό ότι η ηλικία -κάποιες φορές- δεν είναι παρά ένας αριθμός.

Στην παρατήρηση ότι η εμφάνισή της είναι εκπληκτική για την ηλικία της η Σερ απαντά απλώς: «Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για την εμφάνισή σου. Δεν πληρώνει κανείς για να στέκεται να να κοιτάει έναν καλλιτέχνη. Πρέπει να έχεις κάτι να δώσεις στο κοινό». και, η ίδια έχει ακόμη πολλά.

«Η μητέρα μου είναι η μεγαλύτερή μου θαυμάστρια. Όταν ήμουν μικρή μού είπε ότι δεν έχει σημασία που είμαι δυσλεξική και ότι το σχολείο δεν είναι σημαντικό. Τότε, εγώ της είπα “Οκ, μαμά, αλλά δεν μπορώ καν να δω τους αριθμούς, μου φαίνονται σαν μικρές μουτζούρες”, και εκείνη μου απάντησε: "Όταν μεγαλώσεις, θα έχεις κάποιον άλλον να κάνει τις πράξεις για σένα"», θυμάται η Σερ για το πώς ξεκίνησε η τεράστια καριέρα της με την προτροπή της μητέρας της.

Η μητέρα της, παρεμπιπτώντως, είναι 94 ετών, αλλά δηλώνει 74, την ηλικία της κόρης της δηλαδή...

Όταν ήταν 16, γνώρισε τον 26χρονο τότε, Σόνι Μπόνο. Ένωσαν καλλιτεχνικά τις δυνάμεις τους και αργότερα παντρεύτηκαν, γνώρισαν τη δόξα με επιτυχίες όπως το κλασικό I Got You Babe και είχαν τη δική τους τηλεοπτική εκπομπή. Για ένα μεγάλο διάστημα ήταν ίσως το πιο διάσημο ζευγάρι στον πλανήτη. Πήραν διαζύγιο το 1975, και παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν ταλέντο, αποκαλύφθηκε ότι ο Μπόνο έπαιρνε το 95% των εσόδων, με το υπόλοιπο 5% να πηγαίνει στους δικηγόρους. «Δουλέψαμε μαζί επί 11 χρόνια και κατέληξα να μην έχω τίποτα», παραδέχεται σήμερα η Σερ.

Η Σερ με τον Σόνι Μπόνο το 1966. @AP Photo

Η ίδια, ωστόσο, λέει ότι δεν μπορούσε να παραμείνει θυμωμένη μαζί του. «Είχαμε πολύ περίεργη σχέση. Τη μέρα που πήραμε διαζύγιο, με έπιασε από τη μέση και με φίλησε».

Τέσσερις μέρες μετά το διαζύγιο παντρεύτηκε τον rock star, Γκρεγκ Άλμαν. Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου εννιά μέρες αργότερα, λόγω της εξάρτησής του από το αλκοόλ και την ηρωίνη. Τελικά, οι δυο τους έμειναν μαζί για τέσσερα χρόνια.

Mε τον Γκρεγκ Άλμαν απέκτησαν ένα γιο, τον Ελάιζα Μπλου. @AP Photo

Όταν ρωτήθηκε για τους έρωτες της ζωής της, η Σερ απάντησε ότι οι μεγαλύτεροι ήταν ο Άλμαν και ο Ρόμπερτ Καμιλέτι, τον οποίο γνώρισε όταν εκείνη ήταν 40 και εκείνος 22. Όταν γνωρίστηκαν, ο Καμιλέτι εργαζόταν σε ένα κατάστημα που πουλούσε bagel κι έτσι έγινε γνωστός ως «bagel boy». Οι δυο τους έμειναν μαζί για τρία χρόνια και παραμένουν καλοί φίλοι.

«Οι δικοί μου άνθρωποι δεν με φωνάζουν Σερ. Έχουν για μένα ψευδώνυμα. Κανείς δεν με αποκάλεσε ποτέ Σερ σε όλη μου τη ζωή. Η μητέρα μου με αποκαλεί “Honey”».

Η διάσημη τραγουδίστρια παραδέχεται ότι μισεί το χρόνο που περνά: «Τον μισώ. Τι; Θα έπρεπε να πω ότι μου αρέσει; Όχι, δεν μου αρέσει. Όποια γυναίκα είναι ειλικρινής θα πει το ίδιο».

Σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις, η ίδια αρνείται ότι έχει κάνει. «Τα κορίτσια σήμερα κάνουν πλαστικές επεμβάσεις από τα 18, θέλοντας να αλλάξουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Εγώ δεν το ήθελα ποτέ αυτό. Έχω δουλέψει όλη μου τη ζωή για να διατηρήσω αυτή τη δύναμη στο σώμα μου. Υπάρχουν 20χρονα κορίτσια που δεν μπορούν να κάνουν όσα κάνω εγώ», λέει.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος τη ρωτά τι της έδωσε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη ζωή. «Να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους. Το εννοώ. Μου αρέσει να παίρνω το κοινό και να το μεταφέρω σε διαφορετικά μέρη».

Ένα τραγούδι για τον Μπάιντεν

Όταν ερωτάται πώς άλλαξε ο Ντόναλντ Τραμπ την κουλτούρα στις ΗΠΑ, λέει:«Είναι τοξικό. Οι άνθρωποι που απλώς διαφωνούσαν μεταξύ τους, τώρα μισιούνται. Δεν θέλω καν να τον αποκαλώ Πρόεδρο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Σερ ηχογράφισε ένα τραγούδι για την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, το Happiness Is Just a Thing Called Joe.

Η ίδια λέει ότι το τραγούδι άρεσε πολύ στον ίδιο τον Μπάιντεν και συμπληρώνει:«Σκεφτόμουν ότι αν οι Τραμπ έπρεπε να φύγει από το Λευκό Οίκο, ίσως και να τον έκαιγε. Είναι ο πιο εκδικητικός άνθρωπος που ξέρω. Νομίζω ότι πολεμάει τόσο σκληρά για να μην φύγει, επειδή ξέρει ότι αν αυτό συμβεί ίσως και να καταλήξει στη φυλακή. Και το εύχομαι», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ