ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Ετοιμάζει νέα σειρά για το ΗΒΟ - Ανεξάρτητη από το Game of Thrones

Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν: Ετοιμάζει νέα σειρά για το ΗΒΟ - Ανεξάρτητη από το Game of Thrones
ΑP Photo

Όσο προσπαθεί να ολοκληρώσει το «The Winds of Winter», το τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς «A Song of Ice and Fire», στο οποίο βασίστηκε το Game of Thrones, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν θα προσπαθήσει να επαναλάβει την τηλεοπτική επιτυχία της σειράς, με ένα διαφορετικό πρότζεκτ.

Ο συγγραφέας ανακοίνωσε μέσα σπό το προσωπικό blog του ότι ενώνει τις δυνάμεις του με την Καλίντα Βάσκες, γνωστή από την παραγωγή των «Star Trek: Discovery» και «Fear the Walking Dead», για μια νέα σειρά για το ΗΒΟ.

Όπως ενημέρωσε το «The A.V. Club», τα σχέδια του συγγραφέα της σειράς «A Song of Ice and Fire» στην οποία βασίστηκε το δημοφιλές GoT αφορούν την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Roadmarks» του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ρότζερ Ζελάζνι, προσωπικού φίλου του Μάρτιν.

Στο blog του, ο Μάρτιν έγραψε: «Εξελίσσω μια καινούργια σειρά για το HBO, ένα show επιστημονικής φαντασίας βασισμένο στο Roadmarks, ένα μυθιστόρημα από τον εκλιπόντα σπουδαίο Ρότζερ Ζελάζνι».

«Η καριέρα μου στην τηλεόραση ξεκίνησε το 1985 όταν προσάρμοσα το "The Last Defender of Camelot" του Ρότζερ Ζελάζνι για το The Twilight Zone. Ήταν το πρώτο σενάριό μου που κινηματογραφήθηκε (με πρωταγωνιστές τον Richard Kiley, την Jenny Agutter και έναν κασκαντέρ που έχασε τη μύτη του σε μια ξιφομαχία). Ο Ρότζερ ήταν φίλος, μέντορας και ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας που έζησαν ποτέ. Πέθανε το 1995, αλλά το έργο του θα ζει όσο ο κόσμος διαβάζει επιστημονική φαντασία και fantasy. Για μένα, ήταν τιμή να φέρω στην τηλεόραση ένα από τα διηγήματά του. Και τώρα ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση και πάλι να το κάνουμε» (στον σύνδεσμο https://georgerrmartin.com/notablog/2021/02/24/on-the-road-with-roger-z/, η πλήρης ανάρτηση στο «Not A Blog»).

Το «Roadmarks» εκδόθηκε το 1979 και επικεντρώνεται στο «The Road», ένα μυστηριώδες «μονοπάτι» που επιτρέπει σε όσους ταξιδεύουν σε αυτό να κινούνται στον χρόνο.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο εξερευνητής της χρονικής διάστασης Red Dorakeen, τον οποίο συνοδεύει στις περιπλανήσεις του, μεταξύ άλλων, μια νοήμονα ποιητική συλλογή του Γουόλτ Γουίτμαν.

Η εξιστόρηση ξεδιπλώνεται εναλλάξ σε κεφάλαια με γραμμική αφήγηση της ιστορίας του Red και σε σειρά κεφαλαίων «Two» με μη κανονική χρονολογική παρουσίαση στα οποία παρακολουθούμε την ιστορία των δευτερευόντων χαρακτήρων του μυθιστορήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ