ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021: Η όγδοη υποψηφιότητα της Γκλεν Κλόουζ θα φέρει -επιτέλους- ένα βραβείο;

Όσκαρ 2021: Η όγδοη υποψηφιότητα της Γκλεν Κλόουζ θα φέρει -επιτέλους- ένα βραβείο;
ΑP Photo/Netflix

Η Γκλεν Κλόουζ κατάφερε να πάρει την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Τραγούδι του Χιλμπίλη», παρά τις πολύ κακές κριτικές για την ταινία και παρά το γεγονός ότι για τον ίδιο ρόλο κέρδισε και υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο.

Είναι η όγδοη υποψηφιότητα για την ηθοποιό, κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει συνάδελφοί της όπως ο Μάρλον Μπράντο, ο Τζακ Λέμον, ο Πίτερ Ο' Τουλ και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Από τους παραπάνω και με την εξαίρεση του Πίτερ Ο' Τουλ, όλοι κέρδισαν από τουλάχιστον ένα Όσκαρ. Αν η Γκλεν Κλόουζ δεν βραβευθεί στις 25 Απριλίου θα έχει την ίδια μοίρα με τον Ο' Τουλ...

Η Γκλεν Κλόουζ έχει προταθεί το 1983 για Β' Γυναικείο Ρόλο για το «The World According to Garp», το 1984 για Β' Γυναικείο Ρόλο για τη «Μεγάλη Ανατριχίλα», το 1985 για Β' Γυναικείο Ρόλο για το «The Natural», το 1988 για Α' Γυναικείο Ρόλο για την «Ολέθρια Σχέση», το 1989 για Α' Γυναικείο Ρόλο για τις «Επικίνδυνες Σχέσεις», το 2012 για Α' Γυναικείο Ρόλ για το «Albert Nobbs», το 2019 για Α' Γυναικείο Ρόλο για το «The Wife» και τώρα για Β' Γυναικείο Ρόλο για το «Hillbilly Elegy».

Φέτος, η Γκλεν Κλόουζ έχει απέναντί της και πάλι την Όλίβια Κόλμαν, όπως συνέβη και το 2019 στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου, όπου η Κλόουζ ήταν υποψήφια για το «The Wife» και κέρδισε η Κόλμαν για την «Ευνοούμενη».

Φέτος, φαβορί στη συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται η Μαρία Μπακάλοβα για το ρόλο της στην ταινία «Borat Subsequent Moviefilm».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ