ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2021: Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και φέτος η τελετή

Όσκαρ 2021: Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και φέτος η τελετή
ΑP Photo

Η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, μέσα στην πανδημία, δεν θα μοιάζει με καμία άλλη, όμως θα έχει ένα κοινό με τις δύο προηγούμενες: Θα πραγματοποιηθεί χωρίς κεντρικό παρουσιαστή.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Union Station, το σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Άντζελες, με παράλληλη παρουσίαση από παραδοσιακό «σπίτι» των Όσκαρ, το Dolby Theatre.

Οι παραγωγοί της βραδιάς έδωσαν σαφή οδηγία ότι η τελετή θα γίνει δια ζώσης κι ότι θέλουν τους σταρ ντυμένους με επίσημο ένδυμα.

Η απουσία κεντρικού παρουσιαστή, όμως, δεν οφείλεται στην πανδημία και τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί αυτή. Για 3η συνεχή χρονιά, αρχής γενομένης από την απόλυση του Κέβιν Χαρτ το 2019, θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχήμα με σταρ παρουσιαστές των κατηγοριών/ βραβείων. Θεωρείται ότι η Ακαδημία τείνει να παγιώσει αυτό το σχήμα επειδή έτσι μειώνεται ο χρόνος της μετάδοσης κι αυτό λειτουργεί καλύτερα στη διατήρηση του ρυθμού μίας τελετής που κρατά αφόρητα πολλές ώρες.

Με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Grammy να έχουν «χτυπήσει» φέτος ιστορικό χαμηλό σε τηλεθέαση, τα Όσκαρ έχουν μια μεγάλη πρόκληση, να πείσουν το κοινό να παρακολουθήσει μια πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα τελετή.

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ