ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«The Crown»: Ο σχεδιαστής παραγωγής της σειράς ξεναγήθηκε στο Μπάκιγχαμ για να εμπνευστεί

«The Crown»: Ο σχεδιαστής παραγωγής της σειράς ξεναγήθηκε στο Μπάκιγχαμ για να εμπνευστεί
imdb

Η τηλεοπτική σειρά «The Crown» έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία για τα ειδικά εφέ και τα κοστούμια, αλλά εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα σκηνικά της.

Παρ’ όλο που η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου και οι προσκείμενοι στα μέλη της, δεν έχουν επιτρέψει επιτόπια γυρίσματα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο σχεδιαστής παραγωγής της σειράς βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να περιηγηθεί σε αυτό, επειδή δεν είχε πρόσβαση στις αίθουσες του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ο Μάρτιν Τσάιλντς απλώς έκανε μια δημόσια περιήγηση στο Παλάτι έναντι 26,50 αγγλικών λιρών για να αποκτήσει την απαραίτητη γνώση, ώστε να μπορεί να αναδημιουργήσει την κατοικία σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες γυρισμάτων.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτές τις αίθουσες σε χώρους όπου θα μπορούσε να εκτυλιχθεί δράση, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συζητούν και θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον», είπε στη Royal Television Society μέσω της Daily Mail.

«Όποτε ήμουν σε μία αίθουσα, κοιτούσα τις πόρτες στο διπλανό δωμάτιο, για να δω τι ενδιαφέροντα πλάνα θα πρόβαλα στην οθόνη», εξήγησε.

Οι ιδιωτικοί χώροι της βασιλικής οικογένειας δεν περιλαμβάνονται στις περιηγήσεις, αλλά ο Μάρτιν Τσάιλντς χρησιμοποίησε τις γνώσεις από άλλες πηγές για να δημιουργήσει τα σκηνικά.

«Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι τα διαμερίσματα στον επάνω όροφο είναι σε έναν άξονα, δηλαδή τέσσερα δωμάτια στη σειρά που συνδέονται με πόρτες και όχι με διάδρομο», είπε. «Μόλις έμαθα για τα ιδιωτικά διαμερίσματα, την κρεβατοκάμαρα και τη γκαρνταρόμπα της βασίλισσας και το υπνοδωμάτιο του Φίλιππου, τότε είχα έναν αρχιτεκτονικό συμβολισμό για έναν εξαιρετικό γάμο. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσαν να κλείσουν τις πόρτες ο ένας στον άλλο, θα υπήρχε απόσταση μεταξύ τους και θα υπήρχε εγγύτητα όταν το ήθελαν», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ