ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αγκάθα Κρίστι: Η ζωή και το έργο της σε ένα ντοκιμαντέρ

Αγκάθα Κρίστι: Η ζωή και το έργο της σε ένα ντοκιμαντέρ
ΑP Photo

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ανακοίνωσε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη ζωή και το έργο της Αγκάθα Κρίστι αλλά και του διάσημου λογοτεχνικού χαρακτήρα της, του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Ο Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ θα είναι ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Agatha & Poirot: Partners in Crime» (Αγκάθα και Πουαρό: Συνέταιροι στο έγκλημα), το οποίο θα παρακολουθεί τις προσωπικές εμπειρίες της Κρίστι και θα εξετάζει πώς αυτές επηρέασαν το έργο της.

«Αποτελεί μια μαρτυρία για τη γιαγιά μου και το εξαιρετικό δημιούργημά της, τον Ηρακλή Πουαρό, τους οποίους υμνούμε μετά από 100 χρόνια, και για τους οποίους υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε», είπε ο Τζέιμς Πρίτσαρντ, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Agatha Christie Limited που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του έργου της Κρίστι.

Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ θα είναι και ο Ηρακλής Πουαρό και ο αντίκτυπος του χαρακτήρα που έπλασε η Κρίστι στη λαϊκή κουλτούρα.

Από την πρώτη του εμφάνιση στο αστυνομικό μυθιστόρημα «The Mysterious Affair at Styles» (Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς) στη συνέχεια στο «Murder on the Orient Express» (Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές) και το «Death on the Nile» (Έγκλημα στον Νείλο).

Οι θεατές θα μεταφερθούν επίσης στο σπίτι της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, με το δισέγγονό της Τζέιμς Πρίτσαρτ στο ρόλο του ξεναγού, θα μάθουν για τα ταξίδια με το τρένο από την ηθοποιό Τζοάνα Πέιτζ, θα εξερευνήσουν τη δημοτικότητα του Πουαρό με τον Στίβεν Φράι και θα ενημερωθούν για την αγάπη της Κρίστι για τα πολυτελή γεύματα από το σεφ Μάρκους Γουέρινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ