ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ελίσα Ντόνοβαν: Η πρωταγωνίστρια του «Clueless» μιλάει για τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας

Ελίσα Ντόνοβαν: Η πρωταγωνίστρια του «Clueless» μιλάει για τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας
Wikipedia

Η Ελίσα Ντόνοβαν, Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία έπαιξε το ρόλο της Amber στην εμβληματική εφηβική κωμωδία του 1995 «Clueless», έκανε τη δική της εξομολόγηση για την ανορεξία.

Η 50χρονη ηθοποιός αποκάλυψε, μιλώντας στο podcast «Celebrity Catch Up: Life After That Thing I Did», ότι σχεδόν υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ταινίας, ως αποτέλεσμα της διατροφικής διαταραχής.

«Υπέφερα από ανορεξία αλλά ήμουν σε άρνηση», είπε η ηθοποιός.

Όταν ένας φίλος της τη μετέφερε σε κέντρο ειδικής φροντίδας, ο γιατρός τής μίλησε για τις διατροφικές διαταραχές και για την ασθένεια. Όπως θυμάται η ηθοποιός, «του απάντησα "είσαι τρελός!!!". Νόμιζα ότι ήμουν πολύ χοντρή για να είμαι ανορεξική, μία από τις ενδείξεις της ασθένειας».

«Εκείνη τη στιγμή, φοβόμουν ότι θα χάσω τη δουλειά μου», συνέχισε η Ντόνοβαν. «Η καριέρα μου είχε αρχίσει να απογειώνεται με τον τρόπο που ήθελα και ανησυχούσα ότι η ασθένεια θα με αποτρέψει ξαφνικά από αυτό».

Από εκείνο το σημείο και μετά, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

«Αρχικά, ο μόνος λόγος που άρχισα να παίρνω βοήθεια ήταν επειδή ανησυχούσα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω», εξήγησε. «Δυστυχώς όμως αυτός ο λόγος δεν με βοήθησε να ανακάμψω. Πρέπει να το συνειδητοποιήσεις μέσα σ' ένα υγιές περιβάλλον ότι θέλεις να είσαι καλύτερα».

Η Ντόνοβαν πρόσθεσε ότι η απόφασή της να ζητήσει θεραπεία «ξεκίνησε στη μέση των γυρισμάτων» της ταινίας Clueless. Είπε επίσης ότι «χρειάστηκαν πολλά χρόνια θεραπείας, αποφασιστικότητας και αγάπης για να ξεπεράσει την ασθένεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ