ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Κρουζ: «Έζησα από θαύμα» - Η εμμονή του να γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές

Τομ Κρουζ: «Έζησα από θαύμα» - Η εμμονή του να γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές
ΑP Photo

Ο Τομ Κρουζ, σε συνέντευξή του στο Empire παραδέχτηκε ότι κινδύνεψε να σκοτωθεί γυρίζοντας μία σκηνή της ταινίας «Επικίνδυνες Αποστολές 7».

Ο Τομ Κρουζ είναι γνωστό ότι θέλει να γυρίζει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές του: Έχει αναρριχηθεί στις τζαμαρίες του ουρανοξύστη Burj Khalifa, έχει κρεμαστεί από γκρεμούς, πιλοτάρει ο ίδιος μαχητικά αεροσκάφη, κρατιέται από επιβατικά αεροπλάνα που απογειώνονται κι ενίοτε πέφτει απο αυτά, όταν βρίσκονται στα 8.000 μέτρα και πετούν με ταχύτητα 200 μιλίων την ώρα... Δεν είναι παράξενο που παραδέχεται ότι έχει ζήσει, σχεδόν από τύχη, λοιπόν.

Ο Κρουζ περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα γυρίσματα μιας συγκεκριμένης σκηνής, κατά την οποία «φεύγει» με τη μηχανή του στο γκρεμό, από τις νορβηγικές βουνοκορφές.

Για το γύρισμα της συγκεκριμένης σκηνής κατασκευάστηκε με ράμπα από όπου ο Κρουζ θα έφευγε με φόρα στο κενό. Ένα ελικόπτερο πετούσε χαμηλά για να κινηματογραφήσει το πλάνο με φόντο την άβυσσο κι ο πρωταγωνιστής έπρεπε να μετρήσει και να ανοίξει το αλεξίπτωτό του για να σωθεί. Η προετοιμασία της σκηνής χρειάστηκε τέσσερις ώρες.

Λέει ο Κρουζ:

«Πρώτον: Αν ο άνεμος φυσούσε πιο δυνατά από τις πρόβες, θα με έριχνε από τη ράμπα. Δεύτερον: Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά κι αυτό ήταν πρόβλημα. Έπρεπε κανείς να υπολογίσει πόσο ψηλό θα είναι το τελικό άλμα και να μη χτυπήσει στο ελικόπτερο. Τρίτον: Μια στραβή απογείωση και δεν ξέραμε πώς θα μπλεκόταν το σώμα μου με τη μηχανή. Και τέλος, είχα ακριβώς 6 δευτερόλεπτα για να επιτρέψω στις κάμερες να πιάσουν το άλμα και την πτώση και μετά να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Αν δεν μετρούσα καλά το αλεξίπτωτο μπορεί να μπλεκόταν με τη μηχανή και τότε κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήγαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ