ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 04/11 - 10/11 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 04/11 - 10/11 (trailers)

Αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα, όχι άδικα όλα τα βλέμματα τρέφονται στη συνεργασία της Marvel με τη βραβευμένη με Όσκαρ Κλόι Ζάο.

Μην αφήσετε όμως τους Eternals να σας αποσπάσουν ολοκληρωτικά από τις υπόλοιπες πρεμιέρες: Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία στον κόσμο και μια ισχυρή υποψηφιότητα για τα φετινό Όσκαρ Καλύτερης Διαθνούς Ταινίας, διεκδικούν την προσοχή μας.

Eternals, Κλόι Ζάο

Η τέταρτη φάση του MCU συνεχίζεται με την πρώτη γνωριμίας μας με τους υπερήρωες Eternals. Βασισμένο στην ομότιτλη σειρά κόμικ του Τζακ Κέρμπι, το «The Eternals» ακολουθεί τις περιπέτειες των παντοδύναμων και σχεδόν αθάνατων όντων γνωστών ως Eternals, και των αιώνιων αντιπάλων τους, the Deviants, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από κοσμικές οντότητες με το όνομα Celestials.

Το σύμπαν της Marvel μεγαλώνει και προσθέτει στον κατάλογό του το όνομα της Κλόι Ζάο, σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου «Nomadland».

Το Βιβλίο της Εικόνας (Le Livre d'image), Ζαν-Λικ Γκοντάρ

O χαμένος παράδεισος της Μέσης Ανατολής και του σινεμά σε ένα ακόμη κινηματογραφικό δοκίμιο από τον 88χρονο πλέον Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ίσως το πιο εύληπτο της φιλμογραφίας του, αλλα και το πιο στρατευμένο απ' όλα.

O πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα «Ειδικός Χρυσός Φοίνικας» στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών.

Το Ταξίδι (Charter), Αμάντα Κέρνελ

Η Άλις δεν έχει τα δυο της παιδιά εδώ και μήνες. Μετά από τη πρόσφατη δύσκολη διαδικασία διαζυγίου, ο πρώην σύζυγός της τα κρατάει μακριά της, στoν βορρά της Σουηδίας, όσο αναμένεται η τελική δικαστική απόφαση για την κηδεμονία τους.

Ο 8χρονος γιος της φαίνεται να αποζητά τη μητέρα του, ενώ η 14χρονη κόρη της μοιάζει να θέλει να την κάνει πέρα. Όταν, όμως, ο γιος της τής τηλεφωνεί μες στη νύχτα κλαίγοντας γοερά, η Άλις δε μπορεί να περιμένει άλλο. Σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια, η Άλις καταφτάνει για να δει τις ελπίδες για οικογενειακή επανασύνδεση να συντρίβονται. Τώρα μόνο ένα μονοπάτι παραμένει ανοιχτό για εκείνη: παρά το γεγονός ότι νομικά δεν το δικαιούται, και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών της, η Άλις παίρνει τα, κάπως απρόθυμα, παιδιά και βρίσκει καταφύγιο σε ένα θέρετρο στις Κανάριες Νήσους. Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη έχει ξεκινήσει, η Άλις κάνει ό,τι μπορεί για να αναθερμάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παιδιών της, ενώ ξέρει ότι αν την ανακαλύψουν, κινδυνεύει να τα χάσει για πάντα. Όμως, κάνει ό,τι κάνει για εκείνη ή τα παιδιά της; Είναι το μητρικό ένστικτο που μιλάει ή απλώς αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει ότι νοιάζεται;

Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Σάντανς και η επίσημη πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Ερμιτάζ: Η Δύναμη της Τέχνης (Hermitage: The Power of Art), Μισέλε Μάλι

168 χρόνια λειτουργίας. 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Καλώς ήλθατε σε ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου, το «Ερμιτάζ», και ένα απαράμιλλο κινηματογραφικό ταξίδι στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την ποίηση, με ξεναγό τον Τόνι Σερβίλο («Il Divo», «Η Τέλεια Ομορφιά»).

200 Μέτρα (200 Meters), Αμίν Ναϊφέ

Το ισραηλινό τείχος της Δυτικής Όχθης έχει χωρίσει τον Μουσταφά από την οικογένειά του. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του έχει υποστεί ατύχημα, ο Μουσταφά σπεύδει να βρεθεί στο πλευρό του, όμως, στο σημείο ελέγχου, μια γραφειοκρατική λεπτομέρεια τού στερεί το δικαίωμα εισόδου.

Σε έναν κόσμο βάρβαρου παραλογισμού, διακόσια μόλις μέτρα μετατρέπονται σε μια αγωνιώδη οδύσσεια διακοσίων χιλιομέτρων. Μια ιστορία πατρικής αγάπης, που μας βυθίζει σε μια σκοτεινή πραγματικότητα, ρίχνοντας φως στα αθέατα τείχη που υψώνει η διαχρονική καταπίεση.

Βραβείο «BNL People's Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Last Night in Soho, Έντγκαρ Ράιτ

Ένα νεαρό κορίτσι, παθιασμένο με τη μόδα, με κάποιο μυστηριώδη τρόπο βρίσκεται στη δεκαετία του 1960 όπου συναντά το είδωλό της, έναν τραγουδιστή στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Αλλά η δεκαετία του 1960 στο Λονδίνο δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο χρόνος μοιάζει να συμπεριφέρεται με μυστηριώδεις τρόπους και με απροσδόκητα αποτελέσματα.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ τοποθετημένο στο Λονδίνο της δεκαετίας του 60.

Τσαρλατάνος (Charlatan), Ανιέσκα Χόλαντ

Η ταινία είναι βασισμένη στην ζωή του τσέχου Γιαν Μικόλασεκ, ενός θεραπευτή που αφιέρωσε τη ζωή του στην φροντίδα των ασθενών κι έχτισε μια τεράστια περιουσία και φήμη μέσα από τις ανορθόδοξες μεθόδους του. Διάσημος ήδη πριν από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποίησε την φήμη του και τις ικανότητές του για να κερδίσει την προστασία του τόσο από τους Ναζί όσο κι από το κομμουνιστικό καθεστώς που ακολούθησε μετά τον πόλεμο. Την ίδια στιγμή ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε με τους δικούς του δαίμονες και είχε τα δικά του μυστικά που προσπαθούσε να κρύψει.

Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το σκασε (Peter Rabbit 2: The Runaway), Γουίλ Γκλακ

Στη συνέχεια του «Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός Το' Σκασε», ο αξιαγάπητος κατεργάρης είναι πάλι πίσω. Η Μπέα, ο Τόμας και οι υπόλοιποι λαγοί έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ είναι και πάλι εκείνος που με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ βρίσκει έναν κόσμο που οι σκανταλιές εκτιμούνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Red Notice, Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα «The Bishop» (Γκαλ Γκαντότ). Η υπέρτατη αυτή περιπέτεια ταξιδεύει τους τρεις πρωταγωνιστές σε όλο τον κόσμο: σε πίστα χορού, παγιδευμένους σε μια απομονωμένη φυλακή, μέσα στη ζούγκλα, και ακόμα χειρότερα τους αναγκάζει να είναι διαρκώς ο ένας μαζί με τον άλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ