ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 09/12 - 15/12 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 09/12 - 15/12 (trailers)

Ο Χοακίν Φοίνιξ κονταροχτυπιέται αυτήν την κινηματογραφική εβδομάδα με το Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, σε δύο ταινίες αξιώσεων, πολύ διαφορετικές η μία από την άλλη.

Αλλού, Παντού (Ailleurs, Partout), Ιζαμπέλ Ινγκολντ, Βίβιαν Περελμούτερ

Μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες από τις τέσσερις γωνίες του κόσμου. Περνάμε τα σύνορα με ένα κλικ, όσο μια άλλη ιστορία ταξιδεύει και φτάνει σε εμάς σε κομμάτια, μέσα από γραπτά μηνύματα, συνομιλίες, τηλεφωνικές συζητήσεις και ένα ερωτηματολόγιο του Γραφείου Μετανάστευσης. Είναι η διαδρομή του Σαχίν, ενός 20χρονου αγοριού από το Ιράν, το οποίο εγκαταλείπει τη χώρα του, «προσγειώνεται» στην Ελλάδα, και έπειτα ο δρόμος του τον οδηγεί στην Αγγλία, όπου ζητάει άσυλο.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ των Ιζαμπέλ Ίνγκολντ και Βίβιαν Περελμούτερ στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία και το 12ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Ελλάδας.

West Side Story, Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οι Jets και οι Sharks επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας των Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς το 1961, αυτήν τη φορά σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια διασκευή του διάσημου μιούζικαλ που παίχτηκε πρώτη φορά το 1957 για να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Μια ακόμη εκδοχή του «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το «West Side Story» αφηγείται τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε ένα αγόρι (Τόνι) και ένα κορίτσι (Μαρία) δυο αντίπαλων συμμοριών στη Νέα Υόρκη του 1957.

O Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στην οθόνη ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών.

Daniel '16, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα. Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Η καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται δίπλα μας.

Η Ζωή Συνεχίζεται (C'mon C'mon), Μάικ Μιλς

Μέσα από μια σειρά απροσδόκητων περιστατικών, ο Τζόνι και ο νεαρός ανιψιός του έρχονται πιο κοντά, βουτώντας σε μια εύθραυστη σχέση που θα τους μεταμορφώσει. Για άλλη μια φορά ο Μάικ Μιλς μας κάνει, για λίγο, μέλη μιας διευρυμένης, εναλλακτικής οικογένειας ενώ ο Χοακίν Φίνιξ κάνει άλλη μια καταπληκτική ερμηνεία, σε μια βαθιά συγκινητική ιστορία για τις σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, για το παρελθόν και το μέλλον.

Ο Χοακίν Φίνιξ στον πρώτο του ρόλο μετά το θρίαμβο του «Τζόκερ».

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up), Άνταμ ΜακΚέι

Δύο αστρονόμοι καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Καταιγισμός αστέρων, με πρώτον το Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, στη νέα ταινία του Άνταμ ΜακΚέι. Από τις 24 Δεκεμβρίου η ταινία θα προβάλλεται στο Netflix.

The Black Bachelor, Γιάννης Παπαδάκος

Η τέταρτη συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εμπορικά ταινιών «The Bachelor», με μια δόση τρόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ