ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Πάνε «άπατοι» στο Spotify - Κινδυνεύουν να χάσουν το συμβόλαιό τους

Μέγκαν και Χάρι: Πάνε «άπατοι» στο Spotify - Κινδυνεύουν να χάσουν το συμβόλαιό τους
ΑP Photo

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζουν την καριέρα τους εκτός βασιλικής οικογένειας, διαγράφοντας πλέον τη δική τους ανεξάρτητη πορεία κυρίως στο χώρο του θεάματος.

Τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράψει, με την κεκτημένη ταχύτητα της δημοφιλίας τους, είναι πολλά και πολύ μεγάλα και ανάμεσά τους και εκείνο με το Spotify, αξίας 18 εκατομμυρίων λιρών. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ υπέγραψαν τη συμφωνία ρεκόρ τον Δεκέμβριο του 2020 και οι θαυμαστές τους περίμεναν μια σταθερή ροή περιεχομένου από το ζευγάρι.

Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν δημιουργήσει μόνο ένα επεισόδιο podcast διάρκειας 35 λεπτών και μάλιστα δεν είχε την ανταπόκξριση που περίμεναν τόσο οι ίδιοι όσο και η πλατφόρμα. Κι αυτό σημαίνει ότι ίσως χάσουν το συμβόλαιό τους

Ο Ίαν Πένμαν, δικηγόρος μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται σε συμβόλαια ροής μουσικής, είπε στην Express ότι το podcast είναι λιγότερο δημοφιλές από ό,τι το ζευγάρι και το Spotify αρχικά περίμεναν: «Δεν θα ήταν άδικη η υπόθεση ότι ίσως η δημοτικότητά τους δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο ένιωθαν αρχικά οι ίδιοι ή το Spotify».

Ο Πένμαν είπε ότι ο γίγαντας του streaming πιθανότατα πλήρωσε στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ μια μικρή προκαταβολή και διατήρησε το δικαίωμα να υποχωρήσει από το σύνολο των 18 εκατομμυρίων λιρών εάν το πρώτο επεισόδιο δεν ήταν δημοφιλές.

Είπε: «Είναι συνηθισμένη περίπτωση στις μουσικές συμφωνίες, αυτό πηγαίνει δεκαετίες πίσω, ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν για μια μεγάλη συμφωνία, όπως ότι ο Ρόμπι Γουίλιαμς υπογράφει μια συμφωνία για 15 εκατομμύρια λίρες ή κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι παίρνει 15 εκατομμύρια λίρες την πρώτη μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ