ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Ματ Ντέιμον στο Σύνταγμα, ο Snoop Dogg στην Ακρόπολη. Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στη showbiz σήμερα

O Ματ Ντέιμον στο Σύνταγμα, ο Snoop Dogg στην Ακρόπολη. Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στη showbiz σήμερα

Η ημέρα ξεκίνησε με το trailer της επόμενης περιπέτειας του υπερκατασκόπου που ακολουθεί την δική του ατζέντα. Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει ως Τζέισον Μπορν και σε αυτή την περιπέτεια πετάει μολότοφ στις διαδηλώσεις που τάραξαν την πρωτεύουσα.

Για τις ανάγκες του σεναρίου, το studio μεταμόρφωσε την πρωτεύουσα της Τενερίφης, Σάντα Κρουζ σε Αθήνα των διαδηλώσεων και των εκρηκτικών στιγμών αλλά στη μεγάλη οθόνη κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι η Πλατεία Συντάγματος είναι μία ρέπλικα που στήθηκε για τα γυρίσματα περίπου 4.000 χιλιόμετρα μακριά από εμάς.

Στο trailer του Jason Bourne ο πρωταγωνιστής ακόμη μια φορά τρέχει για να σώσει τον εαυτό του αλλά και όλους όσοι είναι στο πλευρό του, προσπαθώντας να αποδεσμευτεί από ακόμη ένα ιστό δολοπλοκίας εις βάρος του. Η Αθήνα των αναταραχών γίνεται το προπέτασμα καπνού που θα τον κάνει να βγει νικητής ακόμη και εαν δεν καταφέραμε ποτέ να δούμε κάποιο κινηματογραφικό συνεργείο να φέρνει δράση αλλά και έσοδα στη δική μας πρωτεύουσα.

Ανάγκη για προσέλκυση ξένων παραγωγών

Τον Σεπτέμβριο του 2015 δημοσιεύματα στον τύπο έκαναν λόγο για μια απώλεια, μια ευκαιρία που χάσαμε καθώς, ακόμη και εάν ο πρώην υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης είχε μιλήσει για την προσέγγιση ξένων παραγωγών στη χώρα μέσω θεσμοθετημένων προς αυτό το σκοπό μέσων, τίποτα δεν έγινε και η Σάντα Κρουζ έγινε "Αθήνα" στη θέση της Αθήνας. Το trailer επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή έκανε εξαιρετική δουλειά να στήσει την πόλη μας, αλλού...

Ο Snoop Dogg εκθειάζει την Ακρόπολη

Η ημέρα κλείνει με την κυκλοφορία του νέου single του Αμερικανού ράπερ Snoop Dogg. Αν και οι θιασώτες των ήχων του περιμένουν το 14ο του studio album μέσα στο καλοκαίρι, ο καλλιτέχνης έβγαλε το single Late Nights προκαλώντας έκπληξη με το εικαστικό του.

Στο εξώφυλλο του single η νυχτερινή Ακρόπολη διεκδικεί το θαυμασμό καθώς διακρίνεται στο βάθος με μια πισίνα ξενοδοχείου στην Πλάκα να θέλει να αποπλανήσει κάθε τουρίστα στα μέρη μας γιατί η Eλλάδα πουλάει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ