ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άλεκ Μπόλντουιν: Δεν έχει παραδόσει στις αρχές το κινητό του μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα

Άλεκ Μπόλντουιν: Δεν έχει παραδόσει στις αρχές το κινητό του μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα
ΑP Photo

Περίπου ένα μήνα μετά την έκδοση εντάλματος για έρευνα του κινητού τηλεφώνου του στο πλαίσιο της διερεύνησης του δυστυχήματος στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», που κόστισε τη ζωή σε μια συνεργάτη του, ο Άλεκ Μπόλντουιν δεν το έχει παραδόσει ακόμη στις αρχές

«Μέχρι σήμερα το κινητό τηλέφωνο δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δικηγόρος του Μπόλντουιν έχει παραλάβει το ένταλμα, το οποίο εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Το γραφείο του Εισαγγελέα της Σάντα Φε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το δικηγόρο του ηθοποιού για την παράδοση του κινητού τηλεφώνου.

Ο ίδιος ο Μπόλντουιν ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες ότι δεν συμμορφώνεται με το ένταλμα. «Είναι όλα ψέμματα», φαίνεται να λέει. Και συμπληρώνει ότι ο ίδιος και ο δικηγόρος του ακολουθούν πιστά τη διαδικασία η οποία αφορά την παράδοση στοιχείων στις αρχές άλλης πολιτείας από εκείνη στην οποία βρίσκεται.

«Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Πρέπει να μας πουν ακριβώς τι θέλουν. Δεν μπορούν απλώς να πάρουν το τηλέφωνο και να δουν, ξέρετε, ότι έχει μέσα, τις φωτογραφίες σου και τα ερωτικά μηνύματα από τη γυναίκα σου. Όμως, φυσικά θα συνεργαστούμε 1.000%».

Η αγωγή της οπλουργού

Η υπόθεση του κινητού ενσκύπτει λίγο μετά την απρόσμενη τροπή που πήραν τα πράγματα μετά την αγωγή που κατέθεσε η οπλουργός της ταινίας και η οποία «καρφώνει» τον Μπόλντουιν.

Όπως υποστηρίζει η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, σε αγωγή που κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Μεξικό, ο Άλεκ Μπόλντουιν αγνόησε την παράκλησή της να παραστεί σε ένα μάθημα σκοποβολής μία εβδομάδα πριν από την τραγωδία κατά την οποία η Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της από αληθινά πυρά.

Η οπλουργός επιρρίπτει ευθύνη και στο βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβιντ Χολς, επειδή δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο όταν, όπως ισχυρίζεται στην αγωγή της, παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν χωρίς να την καλέσει να το ελέγξει.

Η Γκουτιέρες Ριντ μηνύει επίσης τον Σεθ Κίνεϊ και την εταιρεία του, PDQ Arm and Prop LLC, επειδή προμήθευσε τη φονική σφαίρα. Ο Μπάλντουιν δεν κατονομάζεται ως κατηγορούμενος στην αγωγή.

Η οπλουργός έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα που αντάλλαξε με τον προμηθευτή των σφαιρών στα οποία αποκαλύπτεται η αντίδρασή του στην πρόθεσή της να μιλήσει στους παραγωγούς για τα ατυχήματα που συνέβαιναν στα γυρίσματα της ταινίας.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Κίνεϊ έστειλε μηνύματα στην Γκουτιέρες Ριντ μετά την τραγωδία σε μια προσπάθεια να την πείσει να αποσύρει τους ισχυρισμούς της ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ