ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η νεκροψία θα δείξει τα αίτια θανάτου του Πρινς (upd)

Η νεκροψία θα δείξει τα αίτια θανάτου του Πρινς (upd)
Από αρχείο REUTERS/LucasJackson

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του Πρινς αλλά τα συμπεράσματα από τα στοιχεία που συνέλεξε το ιατρικό προσωπικό, θα εκδοθούν μετά από αρκετές ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.  

Η επικεφαλής του ιατρικού κέντρου δήλωσε ότι «δεν θα δώσουμε πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές εξετάσεις και μέχρι να έχουμε όλα τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε το πόρισμα».

Ο Πρινς του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον, πέθανε την Πέμπτη 21 Απριλίου σε ηλικία 57 ετών. Ο τραγουδιστής βρέθηκε αναίσθητος στο ασανσέρ του, στο στούντιό του στο Chanhassen της Μινεσότα.
Οι νοσηλευτές προσπάθησαν να τον επαναφέρουν προσφέροντάς του πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τις αρχές. Όπως δήλωσε ο σερίφης που ανέλαβε την υπόθεση του Πρινς, ο τραγουδιστής βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ασανσέρ της έπαυλής του και στις 10:07 π.μ. (τοπική ώρα) ανακοινώθηκε νεκρός.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής κλήσης έκτακτης ανάγκης που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας 911. Είναι ένα απόσπασμα που ανατριχιάζει.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο τηλεφωνητής ρωτά: "Βρίσκεστε μαζί με το άτομο που..." με τον άγνωστο στην τηλεφωνική γραμμή να απαντά "Ναι, είναι ο Prince..."

Τηλεφωνητής 911: Ποιό το επείγον περιστατικό σας;

Άγνωστος άνδρας: Γεια σας, ε ποια είναι η διεύθυνση; Ναι χρειαζόμαστε άμεσα ένα ασθενοφόρο.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει.

Άγνωστος άνδρας: Κάποιος είναι αναίσθητος.

Τηλεφωνητής 911: ΟΚ, ποια είναι η διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Εε, είμαστε στο σπίτι του Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, ξέρει κανείς την διεύθυνση; Μήπως υπάρχει κάποιο γραμματοκιβώτιο που να γράφει επάνω την διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, ναι, ΟΚ, μισό λεπτό.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει αλλά δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε το κινητό σας τηλέφωνο, θέλω να βρείτε τη διεύθυνση.

Άγνωστος άνδρας: Ναι, ε έχουμε, έχουμε, ναι, εμ, ο άνθρωπος είναι νεκρός.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, σας παρακαλώ βρείτε μου τη διεύθυνση.

Άγνωστος άνδρας: ΟΚ, ΟΚ, προσπαθώ.

Τηλεφωνητής 911: Συγκεντρώσου σε αυτό.

Άγνωστος άνδρας: Και οι άνθρωποι έχουν τρελαθεί.

Τηλεφωνητής 911: Καταλαβαίνω ότι έχουν τρελαθεί, αλλά...

Άγνωστος άνδρας: Προσπαθώ, προσπαθώ.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, ξέρουμε πως πέθανε;

Άγνωστος άνδρας: Δεν ξέρω, δεν ξέρω.

Τηλεφωνητής 911: ΟΚ.

Άγνωστος άνδρας: Εμ, είμαστε, είμαστε στη Μινεάπολη στη Μινεσότα και βρισκόμαστε στο σπίτι του Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Είστε στη Μινεάπολη;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, στη Μινεάπολη, Μινεσότα.

Τηλεφωνητής 911: Είστε βέβαιος ότι βρίσκεστε στη Μινεάπολη;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, σωστά.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, μήπως έχετε βρει την διεύθυνση;

Άγνωστος άνδρας: Ναι, εμ, λυπάμαι πολύ, χρειάζομαι, χρειάζομαι τη διεύθυνση...

Άγνωστη γυναίκα: 7801

Άγνωστος άνδρας: 7801

Τηλεφωνητής 911: 7801 και;

Άγνωστος άνδρας: Paisley Park, είμαστε στο Paisley Park.

Τηλεφωνητής 911: Είστε στο Paisley Park, εντάξει , αυτό είναι στο Chanhassen. Είστε με τον άνθρωπο που είναι...

Άγνωστος άνδρας: Ναι, είναι ο Πρινς.

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει.

Άγνωστος άνδρας: Ο άνθρωπος...

Τηλεφωνητής 911: Εντάξει, μείνετε στη γραμμή.

Άγνωστος άνδρας: ΟΚ.
(Ακούγεται ήχος τηλεφώνου)

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Ασθενοφόρο

Τηλεφωνητής 911: Μεταφορά για Paisley Park Studios, 78.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Paisley Park Studios, εντάξει.

Τηλεφωνητής 911: 7801 Audubon Road.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Εντάξει.

Τηλεφωνητής 911: Έχουμε έναν άνθρωπο κάτω, δεν αναπνέει.

Τηλεφωνητής ασθενοφόρου: Είναι κάτω, δεν αναπνέει.

Τηλεφωνητής 911: Ναι.

Άγνωστος άνδρας: Είναι, αυτός είναι...

Τηλεφωνητής 911: Θα έρθουμε να σας βοηθήσουμε όλους, προχωρήστε με τη διαδικασία.

trans copy

Ο Πρινς νοσηλεύτηκε επειγόντως έξι ημέρες πριν τον θάνατό του. Αν και αρχικά η είδηση έκανε λόγο για γρίπη, υπάρχει έντονη φημολογία για τα αίτια της αδιαθεσίας του, τα οποία και ανάγκασαν τον πιλότο του ιδιωτικού τζετ του καλλιτέχνη, να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Μολίν του Ιλινόις στις 15 Απριλίου.

Παρά τις αντίθετες συμβουλές των γιατρών, ο Prince έφυγε τρεις ώρες αργότερα από το νοσοκομείο γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ιδιωτική σουίτα.

Την επόμενη μέρα φιλοξένησε πάρτυ στο Paisley Park.

Οι τελευταίες μέρες του Πρινς

Η είδηση του θανάτου του ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστική. Μια ματιά όμως λίγες μέρες πριν, φανερώνει κάποια στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι ακόμα και αν ο «πρίγκιπας της ποπ» γνώριζε ότι ο θάνατός του είναι κοντά, δεν θα ήθελε να το μάθουν οι θαυμαστές του.

Ο Πρινς ήταν ο πιο μεγάλος ποπ σταρ της δεκαετίας του ’80, ένας από τους πιο σημαντικούς αμερικάνους μουσικούς των τελευταίων 40 χρόνων και μια ιδιοφυΐα -που, όπως όλες οι ιδιοφυΐες, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ιδιαιτερότητά του και έχανε το μέτρο. Ένα χαρισματικό άτομο που έγραφε μουσική και στίχους, τραγουδούσε, έπαιζε όλα τα όργανα μόνος του, μάζευε γύρω του ταλαντούχους ανθρώπους που τον πλαισίωναν σε μια «μωβ αυλή» στα στούντιο της Paisley Park. Δημιούργησε έναν ήχο που σημάδεψε τα ’80s με σπουδαίους δίσκους, συναυλίες, ταινίες.

7 Απριλίου, ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις του

Οι θαυμαστές είχαν κάνει ουρά έξω από το θέατρο Atlanta’s Fox, μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ξαφνική είδηση της ακύρωσης των εμφανίσεων του Πρινς. Αμέσως διαδόθηκε ότι ο πρίγκιπας της ποπ πάλευε με τον ιό της γρίπης, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του ανησυχούσαν ότι η υγεία του θα επιδεινωθεί.

14 Απριλίου, η παράσταση συνεχίζεται

Μια εβδομάδα αργότερα, επέστρεψε στη σκηνή για να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις που είχε ακυρώσει με δύο συναυλίες διάρκειας 80 λεπτών. Ήταν μια μικρή εμφάνιση για τα δεδομένα του πρίγκιπα.
Όπως πάντα, ο Πρινς ζήτησε να μην υπάρξει καταγραφή βίντεο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Οι φωτογραφίες εκείνης της ημέρας, είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τον θάνατο του. Το γεγονός αυτό δείχνει το σεβασμό που του έδειχνε ο κόσμος, στο να σέβεται τις επιθυμίες του.

15 Απριλίου, μια επείγουσα προσγείωση

Καθώς επέστρεφε πίσω στη Μινεσότα μετά την παράσταση, o Πρινς είχε συμπτώματα αδιαθεσίας και το ιδιωτικό αεροσκάφος του καλλιτέχνη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ιλινόις έτσι ώστε να λάβει ιατρική θεραπεία για συμπτώματα γρίπης.


Ένας εκπρόσωπος του, βγήκε την επομένη και δήλωσε ότι «είναι καλά, έχει επιστρέψει στο σπίτι». Δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση για το συμβάν.

16 Απριλίου, το πάρτι στο Paisley Park

Ο πάντα επαγγελματίας πρίγκιπας ανέκαμψε, για μια ένα μικρό εορτασμό προς τιμήν των οπαδών του στο Paisley Park, το σπίτι και στούντιο ηχογράφησής του στα προάστια της Μινεσότα.
Ο σταρ συχνά διοργάνωνε πάρτι, αργά το βράδυ στο σπίτι του. Δεν ήταν απλά ένας οικοδεσπότης εκείνη τη μέρα αλλά και ένας περφόρμερ. «Αυτό ήταν ένα ευχαριστώ για τον καλό καιρό, και για όλη την αγάπη και την υποστήριξη σας», έγραψε ο ίδιος στο twitter.

17 Απριλίου, νοιώθοντας «αναζωογονημένος»

Ο τραγουδιστής απάντησε σε θαυμαστή του στο twitter, που παρακολούθησε την παράσταση του με τα χάσταγκ #FeelingRejuvenated #FeelingInspired και #FeelingLoved, για να δείξει ότι είναι καλά στην υγεία του και ξεκουράζεται.

19 Απριλίου, παρακολουθώντας μια παράσταση

Ο Πρινς παρακολούθησε μια συναυλία στο Dakota Jazz Club & Restaurant, της Μινεάπολη, την Τρίτη, σύμφωνα με τον Λούκας Χάρινγκτον (Lucas Harrington). Δεν υπήρξςε ωστόσο κάποια εμφάνιση στη σκηνή.

21 Απριλίου, ο κόσμος χάνει ένα θρύλο

Ένας άντρας κάλεσε την άμεση δράση το πρωί της Πέμπτης, από το σπίτι του πρίγκιπα, αφού βρήκε ένα πτώμα στο ασανσέρ του σπιτιού-στούντιο του. «Ένας άνθρωπος κείτεται νεκρός...», είπε ο άντρας, ταραγμένος στο τηλέφωνο, καθώς πάλευε να βρει μια διεύθυνση για να δώσει στις Αρχές.
Οι άμεσες δυνάμεις έσπευσαν στον τόπο και αναγνώρισαν το πτώμα του Πρινς.

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία. Η αυτοψία όπως έγινε γνωστό, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ