ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Τέιλορ Σουίφτ διδάσκεται πλέον στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Η Τέιλορ Σουίφτ διδάσκεται πλέον στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
ΑP Photo

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) πρόσθεσε πρόσφατα στο πρόγραμμά του ένα μάθημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ.

Οι σπουδαστές που εγγράφονται για να παρακολουθήσουν το μάθημα θα εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά της σταρ μέσω διαλέξεων και πολλών άλλων.

Το μάθημα στο Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του NYU διδάσκει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μπρίτανι Σπάνος, η οποία ανιχνεύει την καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ από τις πρώτες ηχογραφήσεις της στο Νάσβιλ του Τενεσί, μέχρι τη μεταμόρφωσή της σε παγκόσμιο είδωλο της ποπ.

Το μάθημα εξετάζει επίσης την κληρονομιά των τραγουδιστών-τραγουδοποιών της κάντρι από τους οποίους η τραγουδίστρια αντλεί έμπνευση, καθώς και την εξέλιξη του μουσικού είδους και την «πολιτική για τη φυλή στη σύγχρονη μουσική», σύμφωνα με το Variety.

Στο πρόγραμμα δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν αναφορές στις πρόσφατες διαμάχες της τραγουδίστριας για να αποκτήσει τα δικαιώματα της μουσικής της.

Σύμφωνα με το Variety, μεγάλος αριθμός φοιτητών είναι αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής για να παρακολουθήσει το μάθημα. Το πανεπιστήμιο φέρεται να έχει προσκαλέσει την Τέιλορ Σουίφτ ως ομιλήτρια σε διάλεξη, αν και η συμμετοχή της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Το NYU δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει μαθήματα αφιερωμένα ειδικά στη μελέτη μεγάλων ονομάτων της μουσικής.

Το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα τους Beatles τον Οκτώβριο του 2021. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το μάθημα περνούν ένα χρόνο εξερευνώντας τον πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο του συγκροτήματος στη βρετανική πόλη, μέσω σεμιναρίων και επισκέψεων σε τοποθεσίες του Λίβερπουλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ