ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 17/02 - 23/02 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 17/02 - 23/02 (trailers)
Η Μέθοδος των Γουίλιαμς (King Richard), Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Αρκετά Όσκαρ, βραβευμένες ταινίες από την Τουρκία και την Αίγυπτο, ένα βιντεογκέιμ που γίνεται ταινία και Τζέισον Στέιθαμ διά χειρός Γκάι Ρίτσι, είναι η συλλογή αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας.

Φύλακας Αδερφός (Brother's Keeper), Φερίτ Καραχάν

Ο Γιουσούφ και ο καλύτερος του φίλος, Μέμο, είναι Κούρδοι μαθητές σε ένα απομονωμένο δημοτικό σχολείο στα βουνά της Ανατολίας. Όταν ο Μέμο αρρωσταίνει μυστηριωδώς, ο Γιουσούφ υποχρεώνεται να παλέψει ενάντια στα γραφειοκρατικά εμπόδια που θέτει η καταπιεστική διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να τον βοηθήσει.

Καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, δάσκαλοι και παιδιά αλληλοκατηγορούνται, και στην επιφάνεια βγαίνουν κακίες, αισθήματα ενοχής, μυστικά και ψέματα…

Βραβείο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο τμήμα Πανόραμα της Μπερλινάλε 2021. Βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ στο Φεστιβάλ Αττάλειας, τα επονομαζόμενα Όσκαρ της Τουρκίας.

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς (King Richard), Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Εξοπλισμένος με ένα ξεκάθαρο όραμα και ένα παράτολμο σχέδιο 78 σελίδων, ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία μαζί με τις κόρες του, Βένους και Σερένα.

Με σκληρές προπονήσεις στα εγκαταλελειμμένα γήπεδα της Καλιφόρνια, τα δύο ακατάβλητα κορίτσια σφυρηλατήθηκαν από την ανυποχώρητη αφοσίωση του πατέρα τους και την ισορροπημένη προσέγγιση της μητέρας τους, για να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Γουίλιαμς. Έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία και για Α' Ανδρικό Ρόλο για τον Γουίλ Σμιθ.

Τα Μυστικά της Αδερφής μου (Souad), Αϊτέν Αμίν

Σε μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, η Σουάντ, μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ζει διπλή ζωή: την αληθινή, που καθορίζεται από τη συντηρητική αιγυπτιακή κοινωνία, και τη μυστική, αυτή του διαδικτύου.

Μια σειρά γεγονότων οδηγεί τη Ραμπάμπ, τη δεκατριάχρονη αδελφή της, σε ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων και στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών τους.

Η πρόταση της Αιγύπτου για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Uncharted, Ρούμπεν Φλάισερ

Ο ερασιτέχνης κλέφτης Νέιθαν Ντρέικ στρατολογείται από τον έμπειρο κυνηγό θησαυρών Βίκτορ «Σάλι» Σάλιβαν για την εύρεση του χαμένου θησαυρού του Φερντινάντ Μαγκελάν πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Μονκάντα ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.

Αν ο Νέιτ και ο Σάλι καταφέρουν να απαντήσουν τους γρίφους και λύσουν ένα από τα παλαιότερα μυστήρια στον κόσμο, μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν λεία αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων αλλά ίσως να βρουν και τον χαμένο αδερφό του Νέιτ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο.

Βασισμένο σε μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών.

Ένας Οργισμένος Aνδρας Εκδικείται (Wrath of Man), Γκάι Ρίτσι

Ο Η είναι ένας ψυχρός και μυστηριώδης χαρακτήρα που εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Αντζελες κάθε εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ