ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 03/03 - 09/03 (trailers) - Η ώρα του Μπάτμαν

Οι ταινίες της εβδομάδας 03/03 - 09/03 (trailers) - Η ώρα του Μπάτμαν
The Batman, Ματ Ριβς

Ο νέος Μπάτμαν μονοπωλεί την κινηματογραφική εβδομάδα και έρχεται -πιο σκοτεινός από ποτέ- σαν υπενθύμηση του κόσμου στον οποίο ζούμε.

The Batman, Ματ Ριβς

Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Μπρους Γουέιν βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως ο Μπάτμαν (Ρόμπερτ Πάτινσον) που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Με μόνους συμμάχους τον Άλφρεντ (Άντι Σέρκις) και τον Τζέιμς Γκόρντον (Τζέφρι Ράιτ), ο μοναχικός τιμωρός δίνει σάρκα και οστά στην εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του.

Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του Μεγαλύτερου Ντετέκτιβ του Κόσμου στον υπόκοσμο, όπου θα συναντήσει χαρακτήρες όπως η Σελίνα Κάιλ/Κατγούμαν (Ζόι Κράβιτς), ο Όσβαλντ Κόμπλποτ/Πιγκουίνος (Κόλιν Φάρελ), ο Κάρμαϊν Φαλκόνε (Τζον Τορτούρο) και ο Έντουαρντ Νάστον/Γρίφος (Πολ Ντέινο). Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Μπάτμαν πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτι.

Συρανό Ντε Μπερζεράκ (Cyrano), Τζο Ράιτ

Eνας άνδρας μπροστά από την εποχή του, ο Συρανό ντε Μπερζεράκ, (ο Πίτερ Ντίνκλατζ του «Game Of Thrones») πάντα καταφέρνει να θαμπώνει τους αντιπάλους του, είτε με σφοδρά λογοπαίγνια σε μια λεκτική κονταρομαχία είτε με άψογη ξιφασκία σε μια μονομαχία. Πεπεισμένος, ωστόσο, πως η εμφάνισή του τον καθιστά ανάξιο της αγάπης μιας αφοσιωμένης φίλης, της λαμπερής Ρωξάνης (Χέιλι Μπένετ) ο Συρανό δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του προς αυτήν, και η Ρωξάνη στο μεταξύ ερωτεύεται με την πρώτη ματιά τον Κρίστιαν (Κέλβιν Χάρισον).

Ο Σιρανό Ντε Μπερζεράκ του Εντμόντ Ροστάν, σε σκηνοθεσία του Τζο Ράιτ και μουσική και τραγούδια των Ααρον και Μπράις Ντέσνερ των The National.

Αγαπητοί Σύντροφοι (Dear Comrades!), Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Η Λιουντμίλα είναι μία αφοσιωμένη αξιωματούχος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν ξεσπά μια απεργία στο τοπικό εργοστάσιο, στην οποία συμμετέχει και η νεαρή κόρη της, η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Η Λιουντμίλα αναζητώντας την, θα έρθει αντιμέτωπη με την κρατική βία και την συγκάλυψη φρικτών εγκλημάτων.Ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει, τα πιστεύω της αρχίζουν να κλονίζονται, ενώ η ζωή της θα αλλάξει ριζικά.

Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Μόστρα της Βενετίας, ενώ αποτέλεσε την επίσημη ρωσική πρόταση για τα Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Αγελάδα (Cow), Άντρεα Άρνολντ

Κινηματογραφικό πορτρέτο της ζωής δύο αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, που μας φέρνει πιο κοντά στην ομορφιά τους αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε όχι με ρομαντικό, αλλά με ρεαλιστικό τρόπο, όλα όσα εκείνες μας προσφέρουν.

Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών 2021, Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Λονδίνου 2021, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Νύχτες Πρεμιέρας 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ