ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

LEGO: Ενισχύει την Ουκρανία με φιγούρες του Ζελένσκι και βομβών μολότοφ

LEGO: Ενισχύει την Ουκρανία με φιγούρες του Ζελένσκι και βομβών μολότοφ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε φιγούρα LEGO. Όπως και οι βόμβες μολότοφ που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εναντίον των Ρώσων. Κι όλα αυτά με σκοπό να ενισχυθεί η Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Την ιδέα είχε η Citizen Brick, μια εταιρεία λιανικής πώλησης, ανεξάρτητη από τη LEGO, με έδρα το Σικάγο. Η Citizen Brick δημιουργεί τα δικά της σχέδια με άδεια από τη LEGO και στο παρελθόν έχει φτιάξει ειδικά σετ που περιλαμβάνουν ακόμα και φιγούρες από Squid Game.

Η εκστρατεία στοχεύει να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι απέφερε ήδη περισσότερα από 145.000 δολάρια.

Τα κέρδη θα δοθούν στην Direct Relief, μια ανθρωπιστική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά γιατρούς και νοσηλευτές να βοηθήσουν με τη σειρά τους τις ευάλωτες κοινότητες, παρέχοντας ιατρικούς πόρους.

«Υπό το φως της πρόσφατης εισβολής στην Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό, η Citizen Brick αποφάσισε να συγκεντρώσει δωρεές για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Οι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν αυτά τα δύο ειδικά είδη, τη μολότοφ (10 δολάρια) και τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky (100 δολάρια). Οι πωλήσεις θα είναι πολύ περιορισμένες», έγραψε η εταιρεία στο Facebook.

Ο επίσημος λογαριασμός της Ουκρανίας στο Instagram δημοσίευσε τα μίνι-ειδώλια και η ζήτηση εκτοξεύθηκε. Η Citizen Brick λέει ότι θα προσπαθήσει να παραγγείλει περισσότερα κομμάτια για να ανταποκριθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ