ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/06 - 08/06 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 02/06 - 08/06 (trailers)
Το Γεγονός (L'Evénement), Οντρέ Ντιγουάν imdb

Αρκετές πρεμιέρες, ανάμεσά τους και ένας Χρυσός Λέοντας, θα προσπαθήσουν αυτήν την εβδομάδα να ανακόψουν την τρελή πορείς του Τομ Κρουζ και του «Top Gun Maverick» στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Γεγονός (L'Evénement), Οντρέ Ντιγουάν

Η ιστορία του παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός».

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανί Ερνό. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

18, Βασίλης Δούβλης

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας για τον Βασίλη Δούβλη, μετά την «Επιστροφή».

Men, Άλεξ Γκάρλαντ

Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί.

Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Βρώμικος Παράδεισος (After Blue), Μπερτράν Μαντικό

Στο μακρινό μέλλον, ο πλανήτης After Blue κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η μοναχική έφηβη Ρόξι, άθελά της, απελευθερώνει μια διαβόητη εγκληματία. Η κοινότητα αναθέτει στην μητέρα της και στην ίδια να την βρουν.

Το ταξίδι των δυο τους στην ενδοχώρα του πλανήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses), Ντάριο Αρτζέντο

Ρώμη. Μια έκλειψη κρύβει τον ήλιο και οι ουρανοί μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας μαυρίζουν, ενώ το «σκότος» περιβάλλει την Νταϊάνα όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος την επιλέγει ως θήραμα. Προσπαθώντας να αποφύγει τον διώκτη της, η γυναίκα τρακάρει με το αμάξι της και χάνει την όρασή της. Συνέρχεται από το αρχικό σοκ αποφασισμένη να παλέψει για τη ζωή της, μόνο που δεν είναι πια μόνη.

Ο Τσιν, ένα μικρό αγόρι που επιβίωσε από το τροχαίο, την προστατεύει και γίνεται τα μάτια της. Αλλά ο δολοφόνος δεν θα εγκαταλείψει το θύμα του. Ποιος θα σωθεί;

Οι Έρωτες Μιας Ξανθιάς (Loves of a Blonde), Μίλος Φόρμαν

Οι ρομαντικές πλάνες της νιότης συνοψίζονται ιδανικά στο πρόσωπο ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης που νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής του, και όταν αυτό δε συμβαίνει, παίρνει απρόσμενα την κατάσταση στα χέρια του.

H θρυλική ταινία του Μίλος Φόρμαν από το 1965 σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες. Υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Ελκάνο και Μαγκελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης (Elcano & Magellan: The First Voyage Around the World), Χόσε Αντόνιο και Γκαρμπίνιε Λοσάνα

Eνα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

H ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ