ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια πολύ δυνατή συναυλιακή βραδιά: London Grammar στην Πλατεία νερού, Desmond Child στο Ηρώδειο

Μια πολύ δυνατή συναυλιακή βραδιά: London Grammar στην Πλατεία νερού, Desmond Child στο Ηρώδειο
London Grammar μαζί με την LP και τους Hooverphonic στην Πλατεία Νερού ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μετά από δύο σιωπηλά, χρόνια για τους λάτρεις των συναυλιών, φέτος η Αθήνα φιλοξενεί σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες, ιδιαίτερα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό.

Σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι London Grammar μαζί με την LP και τους Hooverphonic, μάλιστα σε απαρτία αφού επέστρεψε στο συγκρότημα η Geike Arnaert.

Ο μισός Βρετανός και μισός Έλληνας D3lta καθώς και η ελληνική μπάντα Daphne & The Fuzz συμπληρώνουν το line up της συναυλίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Release Athens 2022.

Οι London Grammar που αυτή τη στιγμή διανύουν μια κορυφαία στιγμή στην καριέρα τους είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό για τραγούδια όπως το «Wasting my Young Years» και «Nightcall», ενώ η LP αγαπήθηκε για το «Lost on You».

Οι «Hooverphonic» για περισσότερα από 25 χρόνια παράγουν ηλεκτρονική μουσική, αλλά με την ίδια άνεση εξερευνούν και άλλα είδη, ενώ είναι χαρακτηριστικά γνωστοί στην Ελλάδα για το τραγούδι «Mad About You». Οι πόρτες ανοίγουν στις 5 το απόγευμα και ο ανοιχτός συναυλιακός χώρος βρίσκεται στη Μαρίνα Δέλτα του Παλαιού Φαλήρου.

Desmond Child και #ReuniteParthenon

Επίσης σήμερα 27 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στη σκιά της Ακρόπολης ο βραβευμένος με Grammy συνθέτης και παραγωγός Desmond Child μαζί με τους Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκη Ρουβά, The Rasmus, Lena Hall, Γιώργο Λεμπέση, Kip Winger, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson ενώνουν τις φωνές τους για να δυναμώσουν το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η συναυλική πρωτοβουλία #ReuniteParthenon είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα αποδοθεί και μέρος των εσόδων.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Ο βραβευμένος με Grammy συνθέτης και παραγωγός Desmond Child @ΑΡ Photo

«Θα είμαστε εκεί, κάτω από τον Παρθενώνα, στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού και πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή συναυλία είναι αφιερωμένη στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αυτό είναι το πνεύμα και ο σκοπός της συναυλίας. Να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσοχή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εκεί όπου ανήκουν, στο σπίτι τους!», είπε σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Desmond Child.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ