ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τι να δούμε στο σινεμά; Οι ταινίες της εβδομάδας (vid)

Τι να δούμε στο σινεμά; Οι ταινίες της εβδομάδας (vid)
Thor: Love and Thunder

Λογικά είναι το Thor: Love and Thunder που κλέβει την παράσταση αυτήν την εβδομάδα, όμως αν κοιτάξει κανείς καλύτερα, μάλλον θ' αρχίσει από το τέλος. Το αριστουργηματικό ντεμπούτο του Ρόμαν Πολάνσκι και ένα αξεπέραστο αριστούργημα του Λουί Μαλ, είναι ίσως οι κορυφαίες ταινίες της εβδομάδας.

Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς (Madeleine Collins) του Αντουάν Μπαρό

Μια μεταφράστρια, εκμεταλλευόμενη τη φύση της δουλειάς της που της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά, ζει μια διπλή ζωή. Η ηρωίδα έχει δύο άντρες -και δύο οικογένειες: τον Αμπντέλ στην Ελβετία, και τον Μελβίλ στη Γαλλία.

Καθώς είναι όμως εγκλωβισμένη στα μυστικά της και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ψέματα, η ζωή της, που ήδη είναι υπερβολικά περιπεπλεγμένη, αρχίζει να καταρρέει.

Η Χαμένη Σκηνή (One Second), Ζανγκ Γιμού

Κίνα, Πολιτιστική Επανάσταση. Ένας κρατούμενος αποδρά από το στρατόπεδο εργασίας μόνο και μόνο για να παρακολουθήσει τα Επίκαιρα στον κινηματογράφο. Μα ένα ορφανό κορίτσι έχει κλέψει το καρούλι της ταινίας. Εντωμεταξύ, οι χωρικοί περιμένουν ανυπόμονα να αρχίσει η προβολή.

Η λογοκριμένη νέα ταινία του Ζανγκ Γιμού.

Thor: Love and Thunder, Τάικα Γουαϊτίτι

Ο Θορ διανύει μια περίοδο πολύ διαφορετική σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν: αυτή τη φορά αναζητά την εσωτερική γαλήνη. Η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακόφονιά γνωστό ως Γκορ, ο οποίος επιδιώκει την εξαφάνιση των Θεών.

Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Θορ ζητά τη βοήθεια της Βασιλιά Βαλκυρίας, του Κοργκ και της πρώην φίλης του, Τζέιν Φόστερ, η οποία - προς έκπληξη του Θορ - χειρίζεται ανεξήγητα καλά το μαγικό σφυρί του, Μγιόλνιρ, ως Mighty Thor. Μαζί, ξεκινούν μια κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την εκδίκηση του Γκορ και να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Κρίστιαν Μπέιλ και Νάταλι Πόρτμαν ως Mighty Thor.

Θεέ μου τι σου Κάναμε; 3 (Qu'est-ce qu'on a tous fait au bon Dieu?), Φιλίπ ντε Σοβερόν

Ο Κλοντ και η Μαρί σύντομα θα συμπληρώσουν 40 χρόνια γάμου. Για να γιορτάσουν την περίσταση, οι τέσσερις κόρες τους οργανώνουν ένα πάρτι έκπληξη, προσκαλώντας η κάθε μια τα πεθερικά της.

Τρίτο μέρος για τη γαλλική κωμωδία που γνώρισε τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας.

Ασανσέρ Για Δολοφόνους (Ascenseur pour l' Echafaud), Λουί Μαλ

Ο Ζουλιέν, ένας πρώην αλεξιπτωτιστής και τιμημένος με αρκετά μετάλλια κατά τη διάρκεια του πολέμου, δουλεύει για έναν έμπορο όπλων και έχει κρυφή ερωτική σχέση με τη γυναίκα του τελευταίου, τη Φλοράνς. Σε συνεννόηση μαζί της, θα προσπαθήσει να σκοτώσει το αφεντικό του και σύζυγό της, αλλά για κακή του τύχη θα κλειστεί στο ασανσέρ για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο.

Ο Ζουλιέν κάνει τον φόνο, γυρνώντας όμως στο αυτοκίνητό του συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει ένα σημαντικό ενοχοποιητικό στοιχείο. Από εκεί και πέρα μία σειρά συγκυριών ανατρέπει τα πάντα. Ένα ζευγάρι νέων θα κλέψουν το αυτοκίνητο του και θα μπλέξουν σε μια ιστορία φόνου ενοχοποιώντας τον Ζουλιέν. Και η Φλοράνς τον αναζητά απεγνωσμένα στους νυχτερινούς δρόμους του Παρισιού.

Το αριστούργημα του Λουί Μαλ, μια από τις πιο κλασικές γαλλικές ταινίες, προπομπός της Nouvelle Vague. Σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

Το Μαχαίρι στο Νερό (Knife in the Water), Ρόμαν Πολάνσκι

Ένας νεαρός φοιτητής ακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι σε μια εκδρομή με το γιώτ τους. Ανάμεσα στους δυο άνδρες θα αναπτυχθεί ένας έντονος ανταγωνισμός, με επίκεντρο τη μοναδική γυναίκα της συντροφιάς.

To ντεμπούτο του Ρόμαν Πολάνσκι σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ